Együttműködési megállapodás az SAP és az Óbudai Egyetem között

|

Stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetem és az SAP Hungary Kft. A megállapodás szerint az egyetem és a szoftvercég kölcsönösen segítik egymást a minőségi oktatás fenntartása, a hallgatók karriercéljai, és a kutatás-fejlesztés terén.

Az elképzelések szerint megnyitják gyakorlati helyszínül az SAP hazai fejlesztési központját az egyetemi hallgatók számára. Az informatika iránt érdeklődőknek továbbá workshopokat szerveznek, ahol többek közt hatékony munkakereséssel, legújabb üzleti trendekkel, és aktuális SAP álláshirdetésekkel tudnak megismerkedni az egyetemisták. A szoftvercég egyúttal lehetőséget ad, hogy ipari, nagyüzemi tapasztalatokra tudjanak szert tenni az oktatók, és saját szakembereit szintén biztosítja a magas szintű oktatás fenntartásához. Az egyetem és az SAP közös innovációs projekteket is megvalósítana az informatika legnépszerűbb területein, úgy mint a big data, a mobilitás, a felhő, a felhasználói élmény, és a dolgok internete (IoT). Fodor János rektor örömét fejezte ki, hogy az SAP Hungary Kft.-t, mint a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver vállalatát stratégiai partnerének tekintheti az intézmény. Beszédében kiemelte, „hogy az Óbudai Egyetem magas szintű gyakorlatorientált képzéseit ez a megállapodás a jövőben továbberősíti, és ez sokat jelenthet az egyetemen végzett fiatal pályakezdők elhelyezkedési esélyein.” Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint e megállapodás példaértékű a gazdaság és a felsőoktatás között. Reményei szerint több más, neves felsőoktatási intézmény is szorosabbra fűzi együttműködését a piaci szereplőkkel, hiszen így biztosítható, hogy a fiatalok választ tudjanak adni az olyan, Magyarország előtt álló kihívásra, mint a negyedik ipari forradalom. A két fél a több éve meglévő, szoros kapcsolatát helyezte magasabb szintre e szerződéssel. Az Óbudai Egyetem tagja az SAP University Alliances Programnak. Ennek keretében szakszerű, a legmodernebb SAP oktatás zajlik az intézményben, és a hallgatóknak lehetőségük van olyan globális versenyeken, nemzetközi konferenciákon, vállalkozásösztönző programban részt venni, amelyeket a világ legnagyobb üzleti szoftvercége szervez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.