Együttműködik a Siemens és az Intel

|

Cél a fejlett félvezető gyártás fenntarthatóbbá tétele.

A világon egyre nagyobb a kereslet a chipek iránt, és ehhez hatékony, ugyanakkor fenntartható félvezető gyártási megoldásokra van szükség. Ez nem csupán a gyártósorokra vonatkozik, hanem a tervezés, a működés és az újrafeldolgozás minden területére. Így a fejlett félvezető gyártás hatékonyságának és fenntarthatóságának növelése érdekében írt alá szándéknyilatkozatot a Siemens és az Intel Corporation.

Az együttműködés kulcselemei közé tartozik majd az automatizáció és a digitalizáció. A vállalatok többek között olyan területek feltérképezését tervezik, mint az energiagazdálkodás optimalizálása, a teljes értéklánc karbonlábnyomának csökkentési lehetőségei, a kiberbiztonság fejlesztése, valamint egy rugalmas globális ipari ökoszisztéma támogatása.

A Siemens a legmodernebb automatizálási, illetve az IoT-kompatibilis hardver és szoftver portfóliójával csatlakozik az együttműködéshez. Ezek közé tartozik például a digitális ikrek technológiája is, amelynek révén komplex, költséges gyártási rendszereket lehet előre megtervezni és szimulálni. Így csökkenthetőek a kiadások, könnyebbé tehető a szabványosítás, és növelhető a hatékonyság, ami hozzájárul a globális fenntarthatósági célok eléréséhez is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.