Európa legzöldebb irodája: SAP Hungary Kft

|

Az SAP Hungary Kft. kapta az első Európai Zöld Iroda verseny díját nagyvállalati kategóriában. A megmérettetést az Európai Zöld Iroda Hálózat koordinálta. Több mint 80 cég regisztrált a versenyre hat országból, melynek eredményét múlt pénteken jelentették be Brüsszelben. A versengő irodákat a Hálózat nemzeti partnerei készítették fel, tréningeket szerveztek számukra, mentorálták őket, Magyarországon ezt a KÖVET Egyesület végezte.

A nemzetközi bíráló bizottság tagjai között volt a finn WWF zöld iroda szakértője, a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium munkatársa, a spanyol EMAS Club Barcelona vezetője és a Kinnarps környezetvédelmi igazgatója. Az első Európai Zöld Iroda versenyen több magyar irodát is díjaztak, köztük nagyvállalati kategóriában az 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft-t. Csík Attila, a szoftvercég üzemeltetési menedzsere szerint az elismerés aláhúzza az SAP fenntarthatóság, kellemes munkakörnyezet érdekében kifejtett munkáját, egyben további fejlődésre sarkallja a magyar környezetvédelmi erőfeszítéseket. Az SAP Hungary Kft. komplex programot valósított meg a zöld iroda kezdeményezés keretében. Ennek egyik eleme a környezetterhelő kibocsátás mérséklése. Néhány példa ezekből: vízcsökkentést sikerült elérni többek közt perlátorokkal, vízmentes pissuárokkal, a papírfelhasználást központi nyomtatási beállításokkal, újrafelhasznált papírokkal sikerült hatékonyabbá tenni. Az energiahasználatot mérsékli a bekapcsolva felejtett számítógépek központi hibernálása. Pontos kimutatást vezetnek a szelektíven gyűjtött hulladékok mennyiségéről. Munkahelyi zajcsökkentést értek el telefonszobák, hangfogók kialakításával. Hangsúlyt fektetett a cég arra is, hogy vonzóvá tegye a zöld szellemiséget munkatársai számára, és bevonja őket. A vállalat jövőre több kezdeményezéssel tervezi erősíteni a környezetvédelem terén elért eredményét, így például közös használatú biciklik beszerzésével kívánja tovább fejleszteni kerékpárosbarát munkahelyét.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.