Európában is elérhető a Fujitsu digitális kor igényeire szabott Finplex pénzügyi megoldása

|

A Fujitsu Finplex pénzügyi megoldásával a pénzintézetek kiváló ügyfélélményt biztosító digitális banki és egyéb pénzügyi jellegű szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek A megoldás felgyorsítja a digitális átalakulást a pénzügyi szektorban A bankok az ügyfelekkel kapcsolatos felismeréseket innovatív szolgáltatásokká alakítva teremthetnek új értéket

Budapest, 2017. július 3. – A Fujitsu bejelentette Finplex pénzügyi megoldása európai bevezetését. A praktikus eszközkészlettel a pénzügyi szektor szereplői testre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek a hosszú távú üzleti növekedés érdekében.

 A Finplexszel a pénzintézetek az ügyfelek számára vonzóbb, innovatív ajánlatokat állíthatnak össze. A Fujitsu MetaArc digitális üzleti platformjára épülő megoldás a felhőalapú, big data és különféle fejlett technológiák (IoT, mobil és mesterséges intelligencia) adatforrásainak integrálásával segíti a személyre szabott információk gyűjtését. Mivel a megoldás az üzleti célok, tervek, költségkeretek, termék- és szolgáltatáskínálat szempontjából is egyedi igényekre szabható, hamarabb elfogadottá válhat az ügyfelek körében.

 A Finplex lehetővé teszi az innovatív digitális pénzügyi szolgáltatások gyors létrehozását

A Fujitsu Finplex kínálatát jelenleg a Finplex „FrontSHIP” ügyféloldali pénzügyi szolgáltatási platform és alkalmazásprogramozási interfészek (API) alkotják. Ezek kombinálásával gyorsabban és hatékonyabban, minimális rendszerfejlesztéssel bevezethetők az új szolgáltatások, és a pénzintézetek más szervezetekkel együttműködve, minimális erőfeszítéssel dolgozhatják ki innovatív ajánlataikat.

 Blockchain

A Fujitsu Finplex pénzügyi megoldása a digitális valutára (pl. Blockchain) épülő fizetési szolgáltatásokat is támogatja. A Blockchain a tranzakciók hitelességének ellenőrzése, az adatok követhetősége és a folyamatos rendelkezésre állás révén jó eséllyel forradalmasíthatja a fizetési üzletágat. A Finplex Blockchain-alapú mobilfizetési megoldásával az ügyfelek készpénz és kártya használata nélkül, regionális vagy közösségi valutában fizethetnek.

 „A pénzintézetek egyre nagyobb nyomás alatt próbálnak több értéket teremteni és kifogástalan, gyakorlatias ügyfélélményt nyújtani ügyfeleiknek. Az ügyfelek mindennapi életének több területén is megbízható partnerként kell pozicionálniuk magukat. A digitális technológiák, köztük a big data és a mesterséges intelligencia kulcsszerepet fognak játszani ebben a folyamatban. Finplex megoldásainkkal a pénzintézetek könnyebben felhasználhatják ezeket a technológiákat vonzó szolgáltatások kidolgozására” – nyilatkozta Elenice Macedo, a Fujitsu pénzügyi szolgáltatási megoldásokért, iparági konzultációért és szoftvermegoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

 A Fujitsu a június 26. és 28. között Dániában, Koppenhágában megrendezett Money 20/20 konferencián mutatta be a Finplex pénzügyi megoldással kapcsolatos esettanulmányait. A bemutatott digitális banki ökoszisztéma jól szemléltette, hogyan lehet a digitális csatornák segítségével több kapcsolattartási pontot és újszerű élményt nyújtani az ügyfeleknek a pénzügyi szolgáltatások piacán.

 A Fujitsu digitális pénzügyi szolgáltatásait választó pénzintézetek az alábbi fő előnyökre számíthatnak:

 Ügyfeleik sokféle pénzügyi szolgáltatást érhetnek el idő- és térbeli korlátok nélkül – az API-k használatának és a különféle iparágak által közösen megalkotott pénzügyi szolgáltatásokból létrehozott digitális banki ökoszisztémának köszönhetően.

  • Gyorsan bevezethetik új szolgáltatásaikat a különféle csatornákban, új kapcsolattartási pontokat hozhatnak létre ügyfeleiknek, és újszerű ügyfélélményt kínálhatnak a meglévő rendszerek optimális hasznosítását segítő API-kkal.
  • Ügyféligényekre szabott tájékoztatást és szolgáltatásokat nyújthatnak. A mesterséges intelligencia és a big data felhasználásával alaposan megvizsgálhatják, mit szeretnének az ügyfelek, és megerősíthetik kapcsolataikat más pénzintézetekkel és a végfelhasználó ügyfelekkel.

Internetes háttéranyagok

 Sajtókapcsolat

Molnár Panna                                                      Bozóki Tímea

Vision Communications                                 Fujitsu Technology Solutions Kft.

Tel.: + 36 20 953 1300                                          Tel.: + 36 30 650 86 02 panna.molnar.external@ts.fujitsu.com        timea.bozoki@ts.fujitsu.com

 A Fujitsuról

Japán vezető infokommunikációs technológiai (IKT) vállalata, a Fujitsu technológiai termékek, megoldások és szolgáltatások teljes választékát kínálja. Ügyfeleit mintegy 155 ezer Fujitsu dolgozó támogatja a világ több mint 100 országában. Célunk, hogy tapasztalatainkat hasznosítva és az IKT-ban rejlő lehetőségeket kiaknázva, ügyfeleinkkel együtt alakítsuk a társadalom jövőjét. A Fujitsu Limited (TSE: 6702) 4500 milliárd jen (40 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el a 2017. március 31-én zárt pénzügyi évben. További információ: http://www.fujitsu.com.

 A Fujitsu EMEIA-ról

A Fujitsu lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy a hagyományos IKT és a digitális innováció közötti egyensúly megteremtésével, magabiztosan kiaknázzák a digitális technológiában rejlő lehetőségeket. Termékekből, megoldásokból és szolgáltatásokból álló komplett portfóliójával versenyelőnyhöz juttatja ügyfeleit a digitális átalakulás korában. A Fujitsu több mint 29 ezer embernek ad munkát az Európa, a Közel-Kelet és Afrika országait és Indiát átfogó EMEIA-régióban. Bővebben: http://www.fujitsu.com/fts/about/

 A szövegben említett cég- és terméknevek az érintett védjegytulajdonosok védjegyei vagy bejegyzett védjegyei lehetnek. A sajtóközleményben közölt információk a kiadás időpontjában érvényesek, és előzetes értesítés nélkül megváltoztathatók.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.