Fókuszált technológiai vállalatként a Siemens felgyorsítja a növekedést

|

Cél az árbevétel évi 5-7%-os növekedése (korábban: 4-5%)

A nagy értékű növekedés meggyorsítása elnevezésű virtuális Tőkepiaci Napja keretében a Siemens AG ismertette új növekedési stratégiáját. Az átfogó fenntarthatósági programot is tartalmazó stratégiát a pénzügyi keret új, ambiciózus célkitűzései is tükrözik. 

"Ügyfeleink számára előnyt jelent, hogy ötvözni tudjuk a valós és digitális világokat. Eme egyedülálló képességének köszönhetően a Siemens olyan támogatást tud nyújtani ügyfeleinek, amilyet egyetlen más vállalat sem" -  nyilatkozta Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. "Vállalatunk növekedésének motorjai a digitalizáció, az automatizálás és a fenntarthatóság. Alap és digitális üzletágaink e téren egy öngerjesztő folyamatban egymást erősítik, biztosítva fejlődési stratégiánk alapját a további nyereséges növekedéshez. Fókuszált technológiai vállalatként valamennyi piacon meg akarjuk erősíteni pozíciónkat, és a jövedelmező szomszédos piacokra is be kívánunk lépni. Emellett most minden eddiginél egyértelműbbé tesszük a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket. A komoly globális kihívások jelenlegi korszakában ezáltal egyértelműen hozzáadott értéket teremtünk ügyfeleink, részvényeseink és a társadalom számára." 

"Sikeresen fókuszált technológiai vállalattá váltunk, így most új, ambiciózus pénzügyi célokat tűzünk ki: még gyorsabbá akarjuk tenni jövedelmező növekedésünket, miközben likviditásunkra is még több figyelmet fordítunk. Emellett még nagyobb átláthatóságot és egyértelműséget biztosítunk ipari divízióinkon túlmenően is" - tette hozzá Ralf P. Thomas, a Siemens AG pénzügyi igazgatója. "Erős, befektetési fokozatú minősítésünk a siker fontos tényezője a gyorsabb, nagy értékű növekedés útján, és eltökélt szándékunk, hogy megőrizzük e minősítést. A Siemens emellett továbbra is vonzó hozamot kínál részvényeseinek, melynek alapja részvény-visszavásárlási programunk és progresszív osztalékpolitikánk folytatása."

"A fenntarthatóság DNS-ünkbe van kódolva. Számunkra nem csupán egy lehetőséget jelent, hanem üzleti kötelességet" - fejtette ki Judith Wiese, HR és Fenntarthatósági igazgató, és a Siemens AG igazgatótanácsának tagja. "Sikereinkre alapozva most még ambiciózusabb célokat tűzünk ki magunk elé. Meggyorsítjuk erőfeszítéseinket, és magasabbra tesszük a lécet, hogy lényegesen több értéket hozzunk létre minden érintett számára. A fenntartható üzleti növekedés elválaszthatatlan az értéktől, melyet a társadalom és bolygónk számára teremtünk."

Az erőforrás-hatékonyság és a szén-dioxid-mentesítés páratlan kínálatával a Siemens egyedülálló támogatást tud nyújtani ügyfeleinek fenntarthatósági céljaik eléréséhez.

Célkeresztben a digitalizálás, mint az egyik legfőbb kihívás

A Siemens Energy kiválását (2020) követően napjaink Siemense az iparra, infrastruktúrára, közlekedésre és egészségügyre összpontosító technológiai vállalattá vált. A Siemens ezáltal a világgazdaság gerincét alkotó ágazatokban aktív, melyek óriási lehetőségeket kínálnak napjaink legnagyobb kihívásaira: a digitalizálásra és a fokozott fenntarthatóságra. A Siemens technológiáival a vállalatok és gazdaságok fokozni tudják termelékenységüket, hatékonyságukat, rugalmasságukat és fenntarthatóságukat. 

A digitális ipar, az intelligens infrastruktúrák, a mobilitás és a Siemens Healthineers elérhető piacai egymaguk 440 milliárd EUR értéket képviselnek (a 2020-as évet véve alapul). E piacok 2025-ig várhatóan évi 4-5%-kal fognak növekedni. A mélyreható szakterületi know-how és a digitális képességek szoros összefonódása révén a Siemens ideális előfeltételekkel rendelkezik a további terjeszkedéshez e piacokon, ahol a jövőben is a jövedelmező növekedésre fog törekedni.

Ezzel egyidejűleg a Siemens a rendkívül vonzó, további 120 milliárd EUR értéket képviselő szomszédos piacokon is meg kíván jelenni. Ahhoz, hogy e piacokra bejusson, a vállalat a szerves és szervetlen növekedés ötvözésére összpontosít. A Supplyframe felvásárlása - mely az elektronikus alkatrészek egyik vezető globális piactere - és a Varian átalakítással járó felvásárlása is jól példázzák ezt.

Innovatív technológiák alkalmazása a vállalat minden területén

A Siemens egyedülálló képessége a valós és digitális világok ötvözésére három pilléren nyugszik: a Siemens egyfelől digitális alkalmazásokat fejleszt iparágak számára, másfelől szakértelmét egyesítve támogatja a vállalat minden területén alkalmazott alaptechnológiákat. Az ügyfeleket, partnereket és startupokat is magába foglaló erős ökoszisztémájának köszönhetően pedig a Siemens a versenytársainál gyorsabban tudja forgalomba hozni az ügyfélközpontú újításokat.

Ennek elérése érdekében a vállalat rohamosan fejleszti technológiai portfólióját: a szoftver- és automatizálási megoldásokat, a piacvezető IoT-platformot, valamint alaptechnológiáit olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia (MI), a digitális ikrek, az 5G, az ipari Edge és a kiberbiztonság. A jövőben a Siemens alaptevékenysége és digitális üzletága egyre inkább erősítik majd egymást, így a vállalat a piaci átlagot meghaladó nyereséges növekedésre számít. A 2020-ban digitális üzletágából elért 5,3 milliárd eurós árbevétel kapcsán a 2025-ig tartó üzleti ciklus során a Siemens mintegy 10%-os éves növekedést tervez.

Áttérés a szoftver mint szolgáltatás üzleti modellre (SaaS)

A 2022-es pénzügyi évtől a Digital Industries (DI) terület megkezdi üzleti modellje gyökeres átalakítását azzal, hogy szoftver üzletága jelentős része áttér a szoftver mint szolgáltatás (SaaS) modellre, és - a jelenlegi teljesítménymutatókon túl - évi rendszeres bevételéről (ARR) is be fog számolni. A DI Software új SaaS kínálatot tervez bevezetni, mely fokozott hozzáférhetőséget, zökkenőmentes együttműködést és korlátlan skálázhatóságot fog biztosítani, hogy ügyfeleik meggyorsíthassák digitális átalakulásukat. A Siemens számára az SaaS modellre való áttérés rugalmasabb és kiszámíthatóbb bevételt fog eredményezni a DI üzletágban, és fokozni fogja a növekedést új vertikális piacok, felhasználók és ügyfelek elérésével, különösen kis- és középvállalkozásoknál, akik ezáltal csökkenthetik az összetett informatikai infrastruktúrába eszközölt befektetéseiket.

DEGREE - Egyértelmű elkötelezettség a fenntarthatóság iránt, ambiciózus célokkal

A Siemens a szén-dioxid-mentesítés, etika, irányítás, erőforrás-hatékonyság, egyenlőség és foglalkoztathatóság angol rövidítése alapján DEGREE-nek elnevezett, világszerte a vállalat üzletágainak minden tevékenységére kiterjedő új keretrendszerrel erősíti meg a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. 

A Siemens rendszerezett, mérhető és konkrét, hosszú távú környezeti, társadalmi felelősségvállalási és irányítási célokkal támasztja alá fenntarthatósági céljait. A vállalat ezenfelül befektetései kapcsán hivatalosan is stratégiai fontosságú szemponttá teszi a fenntarthatóságot.

Technológiai portfóliója révén a Siemens támogatni tudja az állami és magánszektort az ipari műveletek, épületi és hálózati infrastruktúrák, közlekedés és egészségügy digitalizálásában, és meggyőző gazdasági érvekkel alátámasztott, innovatív megoldásokat kínál a szén-dioxid-mentes gazdaság kialakításának támogatására. E technológiákkal ügyfeleik kevesebb erőforrást felhasználva érhetik el céljaikat. 

2015-ben a Siemens lett világszerte az egyik első ipari vállalat, mely vállalta, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegessé teszi üzleti tevékenységeit. A vállalat azóta kevesebb mint felére csökkentette CO2-kibocsátását. A Siemens emellett teljes értékláncában fokozza a tényleges szén-dioxid-mentesítésre irányuló tevékenységeit, és az adatvezérelt takarékosság elvét követi. E megközelítés biztosítja, hogy a vállalat klímavédelmi törekvései megfeleljenek a párizsi megállapodás legambiciózusabb szintjeinek. Ellátási lánca kapcsán a Siemens elkötelezte magát, hogy 2030-ra 20%-kal csökkenti a kibocsátásokat, 2050-re pedig teljesen szén-dioxid-mentessé akarja tenni azt. Az évtized végére ezenfelül a Siemens még nagyobb előrelépést akar tenni a körkörösség elérése felé, továbbá, példaképpen, jelentősen növelni kívánja az újrahasznosított fémek és gyanták felhasználását.

A DEGREE számos további célt tűz ki, például a dolgozók hosszú távú foglalkoztathatóságának megőrzése és a befogadás, tisztelet és egyenlő bánásmód támogatása kapcsán. A vállalat kinyilvánított célja, hogy 2025-re felső vezetőségének 30%-át nők tegyék ki. A Siemens ezzel párhuzamosan folytatja befektetéseit valamennyi munkatársa oktatásába és képzésébe. A vállalat (a Siemens Healthineers AG-t leszámítva) világszerte évi mintegy 250 millió eurót költ ilyen intézkedésekre.

Új, ambiciózus pénzügyi célok a gyorsabb nagy értékű növekedéshez

A Siemens egy frissített pénzügyi keretet is bemutatott, mely a 2022-as pénzügyi évtől kezdődően még ambiciózusabb pénzügyi célokat tűz ki, emellett fokozott átláthatóságot és egyértelműséget biztosít. A Siemens céljai közé tartozik a Csoport bevételének évi 5-7%-os (korábban: 4-5%-os) növelése a 3-5 éves üzleti ciklus során, vagyis a vállalat a piacot egyértelműen meghaladó ütemben tervez növekedni.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.