A Fujitsu a „Vezetők” szegmensében a Gartner idei jelentésében

|

A Fujitsu ismét "Vezető" besorolást kapott a Gartnertől az adatközponti outsourcing-szolgáltatások és a hibrid infrastruktúrához szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készült Magic Quadrant jelentésben1. A vállalat immár nyolcadik éve őrzi ezt a pozíciót.

A Fujitsu "Your Multi-Cloud" filozófiája jegyében fejlesztett többfelhős és hibrid IT-portfóliója az infrastruktúra, az alkalmazások és a szolgáltatások átalakítása révén segít az ügyfeleknek hálózatközpontú, intelligens és újszerű módon működni. A Fujitsu szerint a Gartnertől ismételten elnyert elismerés igazolja portfóliója és filozófiája sikerét - különösen azzal kapcsolatban, milyen hatékony támogatást tud nyújtani a migrálás, a modernizálás és a gyors ütemű innováció terén a felmerülő gyakori kihívások legyőzésében a felhőre átállni kívánó szervezeteknek.

A Gartner az európai szolgáltatók "végrehajtási képességét" is értékeli. A helyben telepített kritikus infrastruktúrák felügyelete terén szerzett több évtizedes tapasztalatainak, a különféle felhőmegoldások használatában felhalmozott sokoldalú szakértelmének és globális stratégiai partnerkapcsolatainak köszönhetően a Fujitsu ezen a területen is kiválóan teljesít. A Magic Quadrant értékelés másik fontos szempontja a "jövőkép teljessége". A Fujitsu ezen a területen annak köszönheti erős pozícióját, hogy co-creation szemléletén keresztül kiemelten képes odafigyelni az egyedi új ügyféligényekre, és folyamatosan befektet a gyors eredményeket ígérő, innovatív és áttörést hozó szolgáltatások, köztük a robotalapú folyamatautomatizáció, az IoT és a blokklánc fejlesztésébe.

Nagyobb figyelem a gyorsan változó ügyféligényekre

A Fujitsu kiemelt figyelmet fordít a gyorsan változó ügyféligények követésére. A hatékonyságnövelés helyett egyre inkább a nagyszabású átalakulás az ügyfelek célja. A nyilvánosan elérhető ügyfélvélemények rendszerint kiemelik a Fujitsu ügyfélélmény és partnerkapcsolat iránti elkötelezettségét, szakértelmét és rugalmasságát. Az ügyfelek a hosting biztonsága, a migrációs támogatás és az adatközpont-üzemeltetés megbízhatósága szempontjából is nagyra értékelik a Fujitsut.

Az elmúlt 12 hónapban a Fujitsu több jelentős felhőprojektet is lebonyolított ügyfeleinél: felhővezérelt globális digitális munkahely- és menedzselt infrastruktúraszolgáltatási keretrendszert dolgozott ki a Wärtsilä technológiai csoport számára; a Microsoft Azure környezetben futó üzletileg kritikus alkalmazások DevOps támogatásának felgyorsítása és kézben tartása érdekében teljesen új alapokra helyezte a finn Keva nyugdíjszolgáltató infrastruktúráját; és számítási felhő és új technológiák alkalmazásával létrehozta a világ első blokklánc-alapú rizskereskedelmi platformját a Rice Exchange számára. Ezek a nagyvállalatok a felhőben rejlő lehetőségeket a Fujitsu segítségével sikeresen kiaknázva hálózatalapú működésre álltak át, ezáltal növelték hatékonyságukat, intelligensebb alapokra helyezték és átalakították működésüket, valamint fejlett szolgáltatásokon keresztül fokozták versenyképességüket. A gyorsabb innováció révén hozzájárultak a globális piacok működésének gyökeres megváltoztatásához.

"Meggyőződésem, hogy az adatközponti outsourcing-szolgáltatások és a hibrid infrastruktúrához szánt menedzselt szolgáltatások európai piacán a Gartnertől elnyert 'Vezető' besorolás jól érzékelteti, mennyire proaktív módon fejlesztjük és tökéletesítjük többfelhős szolgáltatás- és megoldáskínálatunkat az ügyfelek gyorsan változó igényeire reagálva. Sok vállalat szeretné átalakítani működését, és gyors eredményeket akar látni, ugyanakkor küzd a feladat komplexitásával" - nyilatkozta Sanjeev Kamboj, a Fujitsu North West Europe többfelhős megoldásokért felelős vezetője.

"Ügyfeleink számára kritikus döntési tényező, hogy a Fujitsu képes gyors eredményeket biztosítani, és segítséget nyújtani a felhőre való átállás, a szolgáltatásintegráció és az alkalmazásmodernizáció terén jelentkező kihívások legyőzéséhez" - folytatta Sanjeev Kamboj. "A COVID világjárvány idején még nagyobb szükség van arra, hogy a vállalatok rugalmasan tudjanak reagálni a váratlan piaci változásokra. Mi minden ügyfélprojektet együttműködő szemlélettel közelítünk meg, és segítünk ügyfeleinknek olyan megoldásokat választani, amelyek egyrészt igazodnak a többfelhős működés terén elért jártasságukhoz, másrészt a szükségleteiknek is megfelelnek. Így biztosak lehetnek abban, hogy az üzleti céljaikat lehető legjobban szolgáló többfelhős vagy hibrid modellt alkalmazhatják."

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.