Hamburger, sült krumpli, kóla: menüben kínálja adatközpont megoldásait a Novell

|

PC-s szerver környezetben a Novell kínálata a piacon egyedülálló

A Novell Magyarország rendhagyó módon a Burger Kingben tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Novell az egyetlen szállító, amely PC-s szerver környezetben menüben tudja kínálni adatközpont-megoldásait. A Novell mind a kiépítési, felügyeleti és mérési területeken integrált megoldásokkal rendelkezik, illetve – ahogy ez a klasszikus menük esetén is szokás – több komponens együttes megvásárlása esetén akár jelentős kedvezményeket is biztosít. Mint a cég egy nemrégiben készített hazai felmérése* is kimutatta, a hazai informatikai vezetők számára az adatközpontokban a legfontosabb kihívást a nehéz felügyelhetőség, a magas üzemeltetési költségek és a nehezen meghatározható feladatprioritások jelentik. A Novell adatközpont megoldásai ezen kihívások leküzdésében is segítik az informatikai vezetőket, mivel a vállalat adatközpont-stratégiája éppen arra irányul, hogy rugalmas, költséghatékony és mind a fizikai, mind a virtuális infrastruktúra estén jól felügyelhető megoldásokat kínáljon. „Komoly piaci előnyt jelent a Novell számára, hogy az adatközpontok legnagyobb részét kitevő PC-s szerver környezetben a piacon egyedülálló módon mindhárom adatközpont-komponenst biztosítani tudjuk ügyfeleinknek. Ennek köszönhetően az idei év tapasztalatai alapján arra számítunk, hogy jövőre számos olyan hazai vállalatot és intézményt üdvözölhetünk új megrendelőink között, akik korábban nem tartoztak a Novell ügyfélkörébe” – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. A Novell felmérésének fontosabb megállapításai: - A megkérdezettek adatközpontjaiban a Windows szerverek aránya 43%, a Linux szerverek aránya pedig 32%. A válaszadók 96 százaléka használ Linux operációs rendszert adatközpontjában, a fennmaradó 4 százalékuk pedig tervezi a bevezetését. - A Linux szervert használó válaszadók 82 százaléka költséghatékonysága, 80 százaléka a stabilitása és megbízhatósága miatt alkalmazza a Linuxot adatközpontjukban, és 62 százaléka használja azért, mert biztonságos. - A megkérdezett informatikai vezetők 60 százaléka tervezi, hogy növeli adatközpontjában a Linux szerverek számát. - A megkérdezettek 56 százaléka már használ virtualizációs technológiát adatközpontjában, további 26 százalékuk pedig maximum 3 éven belül tervezi a bevezetését. - A virtualizációt már használó vagy a bevezetését tervező válaszadók 60 százaléka szeretne további fizikai gépeket virtualizálni, 58 százalékuk a helykihasználást, 56 százalékuk pedig az adatközpont energiafogyasztását szeretné javítani. - A megkérdezettek 30 százaléka tervezi, hogy 3 éven belül bevezet a nagyvállalatok, és nagyobb intézmények számára ajánlott üzleti szolgáltatások felügyeletét (BSM) szolgáló megoldásokat. - A BSM megoldást bevezetni készülő válaszadók 26 százaléka a szolgáltatási szintek (SLA) valós idejű mérése, 22 százaléka pedig az alkalmazásokra és szolgáltatásokra gyakorolt hatások valós idejű nyomon követése miatt tervezi használni a megoldást. További infó: www.novell.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.