Harmadik negyedéves gyorsjelentés az SAP-tól

|

Árfolyamhatás kiszűrésével 12%-al növelte a szoftverek, és a szoftverekből származó szolgáltatásokból származó árbevételét a szoftvercég. A HANA továbbra is hajtja az eladásokat, éves összehasonlításban 90%-al értékesített többet e technológiából az SAP, mint tavaly ilyenkor. Az SAP birtokolta Aribán, a legnagyobb, web-alapú üzleti kereskedelmi hálózaton az elmúlt 1 évben 500 milliárd dollár értékben költöttek. A hálózat jelenleg 1,2 millió céget köt össze világszerte.

A felhő üzletág 33 millió felhasználósra bővült, mellyel továbbra is a legnagyobb cloud szereplő e téren a szállító. „Az SAP világosan vezeti az iparág átalakulását a cloud, és a memória alapú számítástechnika terén. Az SAP HANA a piac legfejlettebb in-memory adatbázisa, és jó úton vagyon, hogy elérjük az ebből származó 1 milliárd dolláros árbevételt. Továbbra is növeljük piaci részarányunkat, és jelentősen gyorsabban bővülünk minden régióban, mint a legnagyobb versenytársunk.”-mondták Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók. A nem-IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3, 36 milliárd eurót tett ki, mely 12%-os növekedést jelent a 2012-es 3,21 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból, cloud üzletből származó árbevétel 1,17 milliárd euró volt. Ez 13%-os növekedés tavalyi évhez viszonyítva. A társaság teljes árbevétele 4,06 milliárd euró volt, ez 9%-al több mint a 2012-ben regisztrált 3,97 milliárd euró. Az üzemi eredmény 1,3 milliárd euróra rúgott, ami 15 százalékos növekményt jelent a 2012-es 1,24 milliárdos értékhez képest. Az üzemi nyereséghányad 32 %-ot ért el. Az adózás utáni profit 12%-al nőtt, 933 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 836 millió euróhoz képest. Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint) Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2013 egészére: a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel legalább 10%-al nő; a HANA szoftverértékesítés 650-700 millió euró között lesz; az üzemi eredmény 5,85- 5, 95 milliárd euró között lesz.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.