Ipari energiafogyasztás biztonságosan és hatékonyan

|

Nagyfogyasztók ellátásbiztonságát és energiahatékonyságát növeli az új fejlesztés.

Az energiát nagy mennyiségben fogyasztó vevők – gyárak, ipartelepek, feldolgozóüzemek, kutatóintézetek – számára kritikus szükséglet a biztonságos energiaellátás. A tervszerű, hatékony és energiatudatos működés sarokköve az energia felhasználás hatékony mérése, a tervezett értékeken belüli felhasználás és ennek betartásához megfelelő beavatkozások végrehajtása. A hatékony energiafelhasználást célzó stratégiák, valamint az „okos mérőrendszerek” alkalmazásában nagy tapasztalattal rendelkező Future Energy Kft. és a 21 év üzleti informatikai tapasztalatával rendelkező R&R Software Zrt. felismerte a fenti igények fontosságát. Saját tőkével és Európai Uniós forrásokkal támogatott kutatás-fejlesztési együttműködést indítottak, amelynek célja egy, a legmodernebb információtechnológiai eszközöket alkalmazó rendszer kifejlesztése. A rendszer az alábbi funkciókkal segíti az Európa-szerte magas energiaárakkal terhelt ipari fogyasztói csoportokat: • Informatikai integrációs felületet kínál a fogyasztásmérő- és szabályzó eszközök és alrendszerek irányába. • Informatikai adattárházat biztosít a fogyasztási adatok rögzítésére és tárolására. • Könnyen kezelhető statisztikai és adat-vizualizációs eszközkészletet biztosít a tárolt historikus fogyasztási adatok elemzéséhez. Szolgáltatásként akár teljes körű fogyasztási adatok értékelését és energia menedzsmentet. • Lehetővé teszi a tényeken, historikus adatokon alapuló tervezést, amelynek során betáplálható változóként kezeli az energiafogyasztást a jövőben módosító tényezőket. Pl.: tervezett gyártási kapacitás változása, időjárási tényezők figyelembevétele, stb. • Lehetővé teszi a rögzített tervek, energia-menetrendek automatizált betartatását. Pl.: túlfogyasztás veszélye esetén a fogyasztók előre meghatározott protokoll szerinti, több lépcsős lekapcsolását. • Felhő alapú informatikai infrastruktúrában üzemel. Az elkészülő prototípus alapján az R&R Software saját tőkéből bővíti majd felhő infrastruktúrájú termékpalettáját, amelynek már évek óta fontos elemei a fenntartható fejlődést és az „okos” technológiákat támogató informatikai megoldások.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.