IT-projektjeik politikai és társadalmi értéke

|

Az SAP AG és a University at Albany (State University of New York) részeként működő Center for Technology in Government (CTG) új módszertana segít a kormányoknak a puszta pénzügyi mérőszámokon túlmutatva, pontosabban meghatározni IT-beruházásaik értékét.

A CTG által kidolgozott és az SAP által támogatott új módszertan a „Public ROI” nevet viseli. A Public ROI (Public ROI – Public Return on Investment, a kormányzati beruházás megtérülése) jól szemlélteti, miként lehet a kormányzati szektorban teremtett érték mérése során túllépni a puszta költségmegtakarításon, és kimutatni azokat a kormányzati működés integritása és átláthatósága terén jelentkező előnyöket, amelyek pozitív hatását az érintettek – a választópolgárok és a politikusok egyaránt – széles körben élvezik. A bejelentés részeként az SAP és a CTG beszámoltak annak az öt esettanulmánynak az első eredményeiről, amelyet különböző szövetségi és állami kormányszervekkel készítettek a témában. A vizsgált szervezetek: Pennsylvania állam; Ausztria szövetségi kormánya; Izrael kormánya; a kanadai Service New Brunswick; és a State of Washington Digital Archives. Az SAP és a CTG az érintett szervezetekkel közösen megvizsgálta, hogyan készítettek elő és bonyolítottak le jelentős IT-beruházásokat, különös tekintettel a folyamatban keletkező kormányzati értékre. Az öt esettanulmány elemzése alapján a kormányzati beruházások megtérülésének két fontos forrását sikerült azonosítani: A kormányzati működés javulása nyomán keletkező társadalmi értéket és a kormányzati (kormányzat-állampolgárok, kormányzat-vállalatok) interakciók során közvetlenül személyeknek, csoportoknak vagy a szélesebb nyilvánosságnak nyújtott előnyökből eredő értéket. Miközben a kormányok működésük hatékonyságának és átláthatóságának javítására törekszenek, a kormányzati szervezeteknek olyan módszerre van szükségük, amellyel a számszerűsíthető, pénzügyi vonatozású eredményekre (például a tranzakciós költségek csökkenése vagy kiiktatása) koncentráló, hagyományos benchmarkokon túlmutatva, tágabb összefüggésben is meg tudják határozni az elért megtérülést. Az esettanulmányok eredményeit és főbb megállapításait az SAP abban a globális kezdeményezésben is felhasználja, amellyel az IT-projektek megtérülésének kiszámításához kívánja hozzásegíteni a kormányzati szervezeteket.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.