Izgalmas témákat feszegetett a Fujitsu AcitvateNow 2021 programja

|

A hónap közepén zajlott a Fujitsu ActivateNow online konferencája, mely a korábban offline müncheni Fujitsu Fórum utódja. Az eseményen történő részvétel ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött. Hogy milyen témákkal találkoztak a résztvevők az előadások során, az alábbi ízelítőből kiderül.

Átalakulás a fenntharthatóság jegyében: jövőképből valóság

Ha a vezérigazgató feladata az inspiráló jövőkép megalkotása, az operatív vezérigazgató-helyettesé (COO) annak megvalósítása. Ebben az előadásban a Fujitsu COO-ja és nemzetközi régiókért felelős vezetője, Hidenori Furuta elmondja, hogyan segít a Fujitsu az ügyfeleknek átalakulni a digitalizáció és a fenntarthatóság jegyében, ami pozitív változást eredményez minden fontos érintett számára, ideértve a munkavállalókat, az ügyfeleket és a társadalom egészét.

A Fujitsu vezetőjéhez csatlakozik Robin Chase vállalkozó, technológiai szakember, a megosztásos gazdaság úttörője. Robin a gépkocsibirtoklás és -használat módját, a városi életet és a városok kialakítását forradalmasító Zipcar társalapítója és egykori vezérigazgatója, valamint egy az együttműködő gazdaságról és a kapitalizmus megújulásáról szóló könyv (Peers Inc: How People and Platforms are Inventing the Collaborative Economy and Reinventing Capitalism) szerzője.

Egy fenntarthatóbb világ megteremtésének hét kulcsterülete

A Fujitsu a célja elérését szolgáló hét üzleti területet ismerteti. Megumi Shimazu, a Fujitsu globális megoldásüzletágának vezetője, sorra veszi ezeket a stratégiai prioritásokat, és azt, miként kezeli őket a Fujitsu. Bemutatja, hogyan ad értékes eszközöket a társadalom kezébe a Fujitsu problémavezérelt szemlélete, és miként terelheti az élvonalbeli technológiák ötvözése a társadalmat a zöldebb és fenntarthatóbb jövő felé.

A Fujitsu technológiai jövőképe: a CTO szemével

Vivek Mahajan, a Fujitsu technológiai vezérigazgató-helyettese, bemutatja a Fujitsu K+F stratégiáját és a Fujitsu kiemelt területeinek technológiáit. Szemlélteti, hogyan segíti az innováció a Fujitsu ügyfeleit vállalatuk átalakításában, és miként támogatja az átfogóbb társadalmi problémák megoldását.

Eszközök a következő generációnak

Anne-Marie Imafidon matematikus, társadalmi aktivista, valamint a fiatal nők természettudományos-technológiai karrierjét ösztönző egyesült királyságbeli társadalmi vállalkozás, a Stemettes társalapítója. Anne-Marie csodagyerek volt, 13 évesen matematikai ösztöndíjat nyert a John Hopkins Universityre, mesterdiplomáját az Oxfordi Egyetemen szerezte meg 20 évesen.

2013-as alapítása óta a Stemettes 45 ezer lánynak segített kamatoztatni tehetségét a STEM tantárgyak (matematika, informatika, műszaki és természettudományok) világában. Előadásában Anne-Marie elmondja, hogyan tehetjük vonzóvá a technológiai karriert több fiatal számára, és hogyan járulhatnak hozzá az ifjú tehetségek a fenntarthatóság ügyéhez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.