Jól vizsgázott az új börtön-informatikai rendszer

|

2008. január 15.-én megkezdődött az PPP konstrukcióban létesült tiszalöki börtön informatikai rendszerének éles alkalmazása.

Az első negyven fogvatartott befogadása egyidejűleg azt is jelentette, hogy 2008. január 15.-én megkezdődött az PPP konstrukcióban létesült tiszalöki börtön informatikai rendszerének éles alkalmazása is. Az Atigris Zrt. irányításával létrehozott korszerű Microsoft alapú informatikai infrastruktúra szolgáltatásainak nagy részét már tavaly ősz óta eredményesen használta a mintegy 280 fős személyzet, a „börtönüzem” beindítására való felkészülés során. A büntetés-végrehajtás informatikai szakemberei és az Atigris Zrt. rendszermérnökei színvonalas együttműködésének köszönhetően, a próbaüzem időszakában sikerült elhárítani a rendszer folyamatos és biztonságos működését veszélyeztető valamennyi felszínre került problémát, így a rendszer mára megbízható eszközévé vált a büntetés-végrehajtási szakfeladatok támogatásának. Az infrastruktúra kialakítására a büntetés-végrehajtás informatikai rendszerének átfogó korszerűsítésével párhuzamosan és azzal összehangoltan került sor, így - az ország bv. intézetei közül elsőként - Tiszalökön már az új architektúrának megfelelő, és a központosított szolgáltatásokat is felhasználó, távmenedzselhető rendszer jött létre.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.