Kétszámjegyű növekedést ért el az IFS 2007-ben

|

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító 2008. január 31-én tette közzé a 2007. évre vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeit. A svéd vállalat 72%-os adózás előtti nyereség, valamint 18%-os üzemi eredmény (EBIT) növekedést ért el, de a termékeladáshoz kapcsolódó árbevétel növekedés is elérte a 12%-ot, mely nagyságrendileg hasonló a piacvezető szállító által elért növekedéshez. Magyarországon a nemzetközi megjelenéssel azonos időben elérhetővé vált és megkezdődött az IFS Applications 7.5 bevezetése, ugyanakkor jelentős mértékű értékesítés utáni szolgáltatásból származó bevételt realizált a cég.

Az IFS AB 2007-es előzetes eredményei A nettó árbevétel 2 356 millió svéd koronára (előző évi adat. 2 209) emelkedett az idei évben. A licenc bevétel 478 millió (433) svéd koronára nőtt. A karbantartásból és terméktámogatásból származó bevétel 659 millió svéd koronát (600) tett ki, mely 12%-os növekedést jelent a termékeladásból származó bevételek területén. A tanácsadásból származó bevétel 1 194 millió svéd koronát (1 140) ért el. Az üzemi eredmény (EBIT) 141 millió svéd koronát (120) tett ki, 129 milliós (75) adózás előtti nyereséggel. A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 206 millió svéd koronát ért el, mely 9%-os haszonnak felel meg. A kedvező eredmények főképpen az IFS logisztikai, eszköz-menedzsment, szolgáltatás-menedzsment, valamint bizonyos gyártóipari szektorokban erősödő pozíciójának köszönhető. Az IFS Applications 7.5 IFS világkonferencián való megjelenése mellett az Aurora névre keresztelt új generációs felhasználói felület bejelentése volt a másik legjelentősebb esemény. Az IFS Applications 7.5 bevezetése az elsők között kezdődött meg Magyarországon, az Aurora felület piaci megjelenése 2008 végére várható. Új ügyfelek, frissítések, bővítések Magyarországon Az IFS AB magyar leányvállalata, az IFS Hungary Kft. 2007-ben a kkv-szektor felső szegmensében új ügyfelek megszerzésével, valamint meglévő ügyfelei számára újabb termékek, szolgáltatások értékesítésével tovább erősítette pozícióját. Az új középvállalati ügyfelek közül külön említést érdemel a téti központtal rendelkező, SOKORÓ Ipari és Kereskedelmi Kft., mely többek között a győri Audi gyár egyik kiemelt beszállítója Magyarországon és világszerte is az elsők között a tiszaújvárosi Akzo Nobel Coatings festékgyártó cég kezdte meg az IFS Applications 7.5 bevezetését, mely vállalat az IFS egyik legrégebbi hazai ügyfele. Az elmúlt év során további speciális iparági megoldások kerültek bevezetésre ügyfeleinknél, melynek keretében a HAJDU cégcsoport karbantartási- és eszköz menedzsment modulokkal bővítette rendszerét, míg a Budapest Airport-nál a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló (RÜK) egységnél kezdődött meg a rendszer bevezetése.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.