Kiberbiztonság: így lehet esélyünk a soha véget nem érő versenyben

|

A kiberbiztonsággal kapcsolatban a legnagyobb kihívás, hogy ez egy soha véget nem érő verseny. Amint új fenyegetéseket észlelünk, természetesen kezeljük őket. De a kiberbűnözők hamarosan újra megtalálják a módját annak, hogy megkerüljék a védelmi vonalakat, ezért folyamatosan ébernek kell lennünk.

A kiberfenyegetések számának és kifinomultságának folyamatos növekedésével a Zyxel azzal támogatja ügyfelei igényeit, hogy sandboxing opcióval egészítette ki népszerű USG Flex biztonsági eszközeit.

Hiába vagyunk éberek a kiberfenyegetések monitorozásában, mindig van egy minimális időbeni rés aközött, hogy észleljük a legújabb fenyegetéseket vagy sebezhetőségeket, és hogy lezárjuk azok útját, hogy ne tudjanak hozzáférni a hálózatokhoz. Ezt nevezzük "nulladik napi" fenyegetésnek. Leggyakrabban ez az időtáv nem tesz ki egy teljes napot - általában csupán órák kérdése. De ezen az időn belül mindig fennáll a veszélye annak, hogy egy rosszindulatú programnak sikerül beférkőznie a hálózaton belülre.

A támadások elkülönítése

A nulladik napi fenyegetések elleni küzdelem egyik hatékony módja az úgynevezett sandbox használata. Ez egy biztonságos virtuális terület, amelybe azokat az elemeket lehet elkülöníteni, amelyek potenciálisan fenyegetést jelenthetnek a rendszer számára, amíg az ellenőrzi az esetlegesen rosszindulatú tartalmat vagy szándékot.

Csúcskategóriás, prémium ATP biztonsági eszközeinkhez már egy ideje biztosítjuk a sandbox funkciót. Az ATP-eszközök a legjobb szintű védelmet nyújtják, és mint ilyenek, alapfelszereltségként számos olyan fejlett funkciót tartalmaznak, mint a sandbox.

Az USG Flex termékcsaládunkat ugyanakkor kisebb vállalkozások számára terveztük, ami kiváló biztonságot nyújt az ATP sorozatban található fejlett képességek nélkül is. Mivel ez egy igazán jó és megfizethetőbb megoldás, az USG Flex készülékek rendkívül népszerűek.

De az utóbbi időben tapasztalható "nulladik napi" fenyegetések számának növekedésével egyre több ügyfelünk és partnerünk kérte tőlünk, hogy biztosítsuk a sandbox funkciót az USG Flex esetében is. Mindig igyekszünk pozitívan reagálni vásárlóink változó igényeire, így most lehetőséget biztosítunk az USG Flex-et használó ügyfeleinknek, hogy az eszköz kiegészítőjeként sandbox licencet vásároljanak.

Állandó küzdelem

Ha már rendelkezik USG Flex készülékkel, a sandboxot egyszerűen hozzáadhatja meglévő rendszeréhez. Az új ügyfelek pedig az eszköz megvásárlásakor eldönthetik, hogy szeretnék-e kérni ezt az opciót.

A sandbox megfelelő szintű védelmet nyújt a még ismeretlen fenyegetésekkel szemben, amelyek potenciálisan megnyithatják hálózata kapuját a kiberbűnözők előtt. Ez egy igazán megtérülő befektetés lehet minden szervezet számára, aki aggódik az olyan fenyegetések miatt, mint a zsarolóvírusok. A kiberbűnözők elleni állandó harcot soha nem nyerhetjük meg teljesen. De aki rendelkezik sandbox megoldással, felülkerekedhet ezen, és jelentősen csökkentheti a sebezhetőségek esélyét.

Ha többet szeretne tudni, kérjük, lépjen kapcsolatba a helyi Zyxel irodával vagy partnerrel.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.