A kiberbiztonságban nincs bizalom

|

Zéró tolerancia a gyanús fájlok ellen.

A Nebula felhőkezelés támogatása mellett a Zyxel USG FLEX biztonsági átjárói új kollaborációs észlelési és válaszfunkciókkal, a "zéró bizalom" elvével és a SecuReporterrel felvértezve érkeznek.

Mivel a vezeték nélküli és a biztonsági termékek immár kezelhetők a Nebulán keresztül, képesek vagyunk az egyes eszközök adatait összehangolni és együttműködtetni. Ezek a kollaborációs észlelési és reagálási funkciók lehetővé teszik számunkra, hogy még korábban azonosítsuk és elkülönítsük a hálózat lehetséges veszélyeit.

Ha például valaki olyan laptop használatával csatlakozik a WiFi-hez, amely nem rendelkezik megfelelő biztonsági hitelesítő adatokkal, akkor az eszköz számára nem engedélyezzük a hozzáférést, amíg a probléma meg nem oldódik. Megnövelt képességet biztosítunk a felhasználók hálózati tevékenységének nyomon követésére és annak felismerésére, hogy viselkedésük gyanús vagy szokatlan-e.

Még erősebb képességek & irányítás

A hálózati hozzáférés vezérlése mellett kétfaktoros hitelesítési képességet adunk az USG FLEX-hez, így sokkal könnyebb ellenőrizni, hogy a felhasználók valóban azok-e, akiknek gondoljuk őket, amikor megpróbálnak bejelentkezni. Ez a kiegészítő ellenőrzés általában megköveteli a felhasználótól, hogy adjon meg egy kódot, amelyet a google hitelesítője küld meg a részükre, majd ezt be kell írniuk a hozzáférési portál oldalára. Csak ezután kapnak hozzáférést a hálózathoz.

A kétfaktoros hitelesítés attól függetlenül alkalmazható, hogy biztonságos, pontok közötti alagúton vagy VPN-en keresztül csatlakoznak, mindkettőt opcióként biztosítjuk számos biztonsági átjárónkon. Ez valóban erős védelmet nyújt például az olyan illetéktelen személyek ellen, akik egyszerűen megszerzik valaki más laptopját és végigmennek az automatizált csatlakozási folyamaton. Ez a képesség egy komoly hozzáadott biztonsági réteget jelent, amely valóban fokozza az ügyfelek védelmét.

Zéró bizalom

A hálózati hozzáféréseknél egyre fontosabbá válik a "zéró bizalom" megközelítése elve, nem csak azért, mert a fenyegetések egyre kifinomultabbá válnak, hanem azért is, mert egyre több felhasználó dolgozik otthonról. Ugyancsak fontos, hogy ismerjük a felhasználóinkat - inkább az egyének cselekedeteire összpontosítsunk, semmint egyszerűen az eszközre vagy a kapcsolatra. Ha valaki fizikailag nincs jelen az irodában, akkor nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy kik is ők valójában.

Az egyik további és jelentős fejlesztés az, hogy immár integráltuk a SecuReportert a Nebulába, ami azt jelenti, hogy a platformon keresztül részletes jelentéseket kaphatunk a fenyegetési tevékenységről. Ez valóban hasznos, mivel általában az a jó hír, ha nincs hír. Viszont ha nincs hír, akkor az ügyfelek megkérdőjelezhetik, hogy ugyan miért is fizetnek? Erre a SecuReporter adja meg a választ. Ez egy egyszerű módja annak, hogy megtekintse, elemezze és jelentést készítsen arról, hogy milyen tevékenységeket és fenyegetéseket észlelt és hárított el a rendszer - ez pedig valóban hasznos eszköz a rendszergazdák és a menedzselt szolgáltatók számára.

Bejelentkezés és indulás

Ezek a további képességek a Nebula támogatásának köszönhetően rendelkezésre állnak az USG FLEX sorozatban, és nagyon jól szemléltetik, hogy a Nebula mire képes ma már. Temérdek hasznos funkcionalitás, egy helyen.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.