Közös Rittal-Microsoft szoftvermegoldás

|

A Rittal segítséget nyújt az IT munkatársaknak az energiatakarékosságban. Első alkalommal kerül rá sor, hogy a szerverszekrények, a hűtés, az áramellátás monitoringja kiegészül magának a szervernek a monitoringjával is.

A Rittal a Microsoft-tal együttműködésben hozott létre egy új felügyeleti szoftvert, amelynek segítségével az adatközpontokban felhasznált energia hatékonyabb felhasználása érhető el. Lehetőség nyílik arra, hogy a fizikai komponenseken túl magának a szervernek az állapota is nyomon követhető legyen. A terhelés és a szükséges hűtőteljesítmény így egymás függvényében rugalmasan állítható. A lehetőséget a Rittal új felügyeleti szoftvere, a RiZone biztosítja - a Microsoft System Center Operations Manager felülete segítségével. A RiZone a 2009-es CeBIT kiállításon mutatkozik be élőben. A szoftver felügyeli és vezérli az IT hűtést, az adatközponti klimatizálást, a CRAC rendszereket, a folyadék- és szabadonálló hűtéseket, az áramelosztást, a szünetmentes ellátást, az energiafelhasználást, és egyéb fizikai paramétereket (pl. hőmérséklet, fizikai hozzáférés, stb). A Microsoft System Center Operations Manager a szerver teljesítményét vizsgálja és azonnali állapotkijelzést és értékelést biztosít. A két cég most úgy döntött, hogy közös szoftvercsomagot készít, és a közösen nyert adatokkal egy még hatékonyabb rendszerfelügyeleti eszközt ad az IT felelősök kezébe. A szoftver a CeBIT-es bemutatás után 2009. nyarától elérhető.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.