Magyar menedzser sikere az amerikai Avnet-nél

|

A tavalyi év során az Avnet Technology Solutions megvásárolta az Access Distributiont, amely a Sun termékek vezető forgalmazója világszerte. Áprilisi belgiumi igazgatósági ülésén az Avnet bejelentette, hogy az Access vállalatot Kurel János alelnök vezette Partner Solutions divízióba integrálja, és a magyar vezető feladatköre bővül az új termékek kereskedelmi hálózatának kiépítésével.

Az integráció következtében Kurel János alelnök felelősségi körébe tartozó divízió öt üzleti régióra bővül áprilistól. A magyar alelnök irányítja a jövőben az Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, a nyugati régió (Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Belgium), a közép-kelet-európai régió (Svájc, Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia) IT disztribúciós folyamatait Avnet-nél, és az új Access termékskála bevezetését ezekben az országokban. Kurel János 1998-ban lépett az Avnet kötelékébe, mint a magyar leányvállalat megalapítója és vezetője. 2000-től az ő javaslatára bővült a magyar képviselet portfoliója a Sun termékskálájával, és ezt követően három közép-európai ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország) ügyvezetőként irányította az Avnet eladásait és csapatát régiónkban. Kurel Jánost 2004-ben nevezték ki az IBM, HP és Sun termékek disztribúcióját összefogó Partner Solutions divízió élére - alelnökként, mely előléptetéssel az amerikai központú multinacionális vállalat felső vezetői körébe elsőként került magyar menedzser. A megvásárolt cég Avnet-be beolvasztásával az eddigi képviselt márkák (IBM, HP, Novell) termékei mellett az Access divízióval integrálódott gyártók termékeit is - SUN, F5, Equalogic - forgalmazza a fenti országokban. Az Avnet Partner Solutions EMEA régióban a vállalati szerverek és szoftverek vezető disztribútora, partnerei IT viszonteladók, rendszerintegrátorok és független szoftvergyártók. Mind az Access, mind az Avnet Partner Solutions hardverek és szoftverek nagykereskedelmi eladására fókuszáló divíziók, így összeolvadásuk a magyar alelnök irányítása alatt apró átalakításokkal történhet meg.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.