Magyarul is elérhető a HP Service Manager legfrissebb változata

|

BUDAPEST, 2009. július 6. – A HP ma bejelentette, hogy immár magyar nyelven is elérhető service desk szoftvermegoldásának, a HP Service Managernek legfrissebb, 7.10-es verziója. Az új kiadás számos, az ITIL v3-as verziója által előírt folyamatot is magában foglal, így nem csupán hibabejelentések SLA alapú nyomon követésére, hanem további operatív feladatok, de akár egyéb igények (HR, logisztika, épület-üzemeltetés) ellátására is alkalmas.

A HP tapasztalatai szerint a magyar nagyvállalatok közel egy évtizede kezdtek az ügyfélszolgálatuk támogatására szoftveres megoldásokat alkalmazni. „Az ügyfélszolgálati szoftverek bevezetésének egyik legfontosabb célja az, hogy a vállalatok az ügyfélszolgálatokra beérkező hibabejelentéseket egy csatornába tereljék, így az ügyfelektől, vagy a vállalat dolgozóitól érkező bejelentések teljes életciklusát nyomon tudják követni.” – mondja Bukits Róbert, a HP Magyarország Szoftver Megoldások részlegének vezetője. Ugyanilyen fontos, hogy olyan megoldásokat vezessenek be, amelyeknek segítségével szolgáltatási szint megállapodásokat (SLA) hozhatnak létre, vagyis előre meghatározható legyen, hogy egy hibát annak bejelentésétől számítva mennyi időn belül kell elkezdeni kijavítani, illetve mikorra kell elkészülni a javítással. A szolgáltatásmenedzsment alkalmazások terjedése során a felhasználók ma már nem csupán a hibabejelentések menedzselésére, illetve az IT-helpdeskek támogatására alkalmazzák a megoldásokat, hanem banki, távközlési, illetve közüzemi ügyfélszolgálatok folyamatainak szabályozására is egyre többen veszik igénybe ezeket a szoftvereket. „A Service Manager immár akár eszközbeszerzési igények kezelésére is alkalmazható, például az új kollégáknak szükséges informatikai, irodai eszközök megrendelése is könnyedén leadhatóvá, illetve nyomon követhetővé válik.” – teszi hozzá Bukits Róbert. Az ITIL terminológián alapul a Service Manager A HP Service Managernek már korábban is voltak eseti, ügyféligény szerinti magyar nyelvű kezelőfelületei, ám a 7.10-es verzió az első, amely központilag, „dobozos megoldásként” magyarul érkezik az ügyfélhez. A szoftverben alkalmazott terminológia az ITIL v3-as verziójának magyar nyelvű kiadásán alapul, így könnyebb az ITIL-folyamatelőírások és a Service Manager közötti összhang megteremtése, hiszen az ITIL saját korábbi, v2-es verziójához képest is közel háromszor annyi folyamatot tartalmaz, amelyek a HP Service Managerben így egyértelműen megtalálhatók immár magyarul is. A HP által kiépített ITIL alapú rendszerek működtetik több hazai telekommunikációs cég és bank integrált ügyfélszolgálati és felügyeleti rendszerét. A HP magyar konzultánsai a magas szintű támogató eszköz ismeret és a jelentős projekttapasztalat mellett az adott szakmai területek legmagasabb vizsgáival, többek között ITIL Expert Certificate, ITIL Manager Certificate, ISO20000 Consultant Certificate, BS15000 Consultant Certificate, IT Asset Management Certificates: CITAM CSAM és CHAMP, Cobit Certificates rendelkeznek. A HP Service Managerről bővebben a http://www.hp.hu/hpszoftver/itsm oldalon olvashat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.