Magyarul is megjelent a HP szoftvertervezési és -tesztelési kézikönyve

|

A HP ma Budapesten is bemutatta a világszerte öt nyelven, köztük magyarul is megjelent Minőségoptimalizálás, szoftvertesztelés a gyakorlatban című könyvét, amely a HP több évtizedes tapasztalatát felhasználva a szoftverfejlesztések sikerességéhez nyújt hasznos tanácsokat és folyamatleírásokat.

A szoftverek manapság a legegyszerűbb konyhai gépektől a távközlési műholdakig mindenütt jelen vannak az életünkben, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy lehetőleg mindig, hiba nélkül működjenek. Csakhogy a tapasztalatok szerint a szoftverek sem tökéletesek: alkalmazáshibák, teljesítmény problémák, vagy éppen kívülről érkező, rosszindulatú támadások bármikor előfordulhatnak. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a hibát a szoftver fejlesztésekor 1 óra alatt javítják ki, vagy egy működő és elterjedt alkalmazás esetében akár 50-100 óra is eltelik a probléma azonosításától a megoldásáig. Az elmúlt 15 év során a HP több ezer, különböző iparágban működő nemzetközi ügyféllel dolgozott együtt szoftverek, alkalmazások tervezésén, fejlesztésén és kibocsátásán. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva a HP létrehozott egy Minőségi modellt, amely a fejlesztések kijelölésétől kezdve a végrehajtáson és tesztelésen keresztül a végfelhasználói bevezetésig segít az alkalmazások teljes életciklusának menedzselésében. „A HP módszere olyan keretet biztosít, amely segíti az együttműködést a felhasználók és az informatikusok között. A felhasználók könnyebben és egyértelműbben tudják leírni azt, hogy az alkalmazásnak milyen feladatokat kell teljesítenie, így a fejlesztőknek is egyszerűbb a dolguk.” – mondja Andreas Golze, a könyv egyik szerzője a magyarországi bemutató kapcsán. A könyv egyszerűen követhető és kivitelezhető koncepciókat mutat be közérthető nyelven, így nem csupán a gyakorló informatikusok, hanem a CIO-k és projektmenedzserek is hasznosnak találhatják majd, hiszen a bemutatott módszerek és keretek nem csupán az informatikában, hanem a minőségbiztosítás területén, annak fejlesztésekor is segítséget nyújtanak. A könyvről bővebb információ a www.hp.hu/szoftverteszteles oldalon érhető el. A HP-ról A világ legnagyobb technológiaszállítójaként ismert HP (NYSE: HPQ) nyomtatási, személyi számítástechnikai és IT-infrastruktúra megoldásokat, szoftvereket és szolgáltatásokat lefedő kínálatával a vállalatok és a magánszemélyek számára is egyszerűsíti a technológia használatát. További információ: http://www.hp.com/. Sajtóközlemény További információ: Pákolicz Attila HP TSG és vállalati kommunikáció sajtókapcsolat +36 70 930 1846 pakolicz@hochegger.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.