Már a tervezésnél meghatározható a termékek karbonlábnyoma

|

A Siemens a világ egyik legnagyobb szén-dioxid kibocsátási adatbázisával segíti a szoftvereivel tervezett termékek karbonlábnyomának mérését, csökkentését.

Egy termék természeti környezetre gyakorolt hatása 80 százalékban a tervezés során dől el. Az új megoldással, amelyet a Siemens a német klímatechnológiai vállalattal, a sustamize-zal közösen fejlesztett, a vállalatok pontosan mérhetik, modellezhetik, csökkenthetik és követhetik termékeik szénlábnyomát már a tervezés korai szakaszától. 
 
Együttműködésük eredményeként a sustamize Product Footprint Engine adatai -beleértve a gyakran használt anyagok és energiahordozók CO2 kibocsátási adatait tartalmazó könyvtárakat és adatkészleteket- közvetlenül elérhetők a Siemens Xcelerator portfóliójában. A dekarbonizációra összpontosító tervező, mérnöki és gyártó vállalatok így hathatós támogatást kapnak a kibocsátás optimalizálásához és menedzseléséhez, valamint a tiszta gyártási eljárások kifejlesztéséhez.

<6p>

A Product Footprint Engine, amelyet a DEKRA tanúsított az ISO 14048 szabvány szerint, több mint két évtized tudományos kutatásának adataira és iparági tudására épít. A sustamize technológiája a világ legnagyobb CO2 kibocsátási adatbázisával, valamint intelligens algoritmusok segítségével automatizálja a termék-szénlábnyom kezelését.
 
A Siemens Product Carbon Footprint megoldása a CO2 kibocsátás alulról felfelé történő elemzésének munkafolyamatát követi, és a termék összes releváns kibocsátási tényezőjét összegzi az értéklánc mentén. A megoldás a nyersanyagok vagy újrahasznosított anyagok kinyerésétől kezdve a termék gyártásán át a szállításig figyelembe veszi az összes folyamatot. A vállalatokat olyan ökostratégiák meghatározásában is segíti, mint például az erőforrás-hatékonyságot célzó tervezés.
 
Hasonlóan a tervezéshez, a Siemens tavaly bejelentett SiGreen megoldásával a beszállítói lánc mentén is támogatja a szénlábnyom kezelését. Az alkalmazással a vállalatok a keletkezés helyén gyűjthetnek valós kibocsátási adatokat, így a termék karbonlábnyomát tényleges állapotot mutató adatokból számolhatják ki, és azt mérőszámként használhatják.
 
Két új szoftverével a Siemens immár a tervezéstől a beszállítói láncon át a gyártásig átfogó megoldást ad a termékek karbonlábnyomának méréséhez, csökkentéséhez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.