Második helyet szerzett Bagi László a Siemens Media Award 2023 regionális versenyén

|

168 pályázat közül választották a második legjobbnak a Forbes újságírójának írását.

Kihirdették a régiós Siemens Media Award 2023 nyerteseit. A hét ország szakértőiből álló zsűri a szlovén Petra Prešeren "Robotok a rehabilitációban" című [RTV SLO] művét választotta győztesnek. A második helyezést a magyar versenyző, Bagi László nyerte el, a "A zöld rendszámos kukásautók nem ébresztenek fel" című cikkéért, ami a Forbes 2022. júniusi számában jelent meg. A harmadik helyezést a szlovák Samuel Kovacik kapta a mesterséges intelligenciáról szóló podcast epizódjáért.

A "Célszerű technológia" jelmondattal kiírt sajtódíjra Ausztriából, Horvátországból, Magyarországról, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából nevezhettek újságírók és tartalomkészítők. A hét közép- és kelet-európai országból így összesen 168 pályamű érkezett, amelyek megmutatják, hogyan képes a technológia hozzájárulni a fenntarthatósághoz, a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez. A verseny első szakasza Magyarországon május végén zárult, ahol a hazai zsűri 23 pályázó 61 műve közül díjazta a legjobbakat. A verseny régiós, záró szakaszában a résztvevő országok első helyezettjeinek médiatartalmát pontozta a többi ország zsűrije, így alakult ki a régiós díjazottak sorrendje.

A Siemens Media Award egy idén újraindított, évenkénti verseny, ami a technológia értékeiről beszámoló médiaszakembereket díjazza, idén először pedig a közösségi médiára szánt digitális tartalmak alkotóit is meghívták. Az osztrák fővárosban múlt hét végén megtartott díjátadó ünnepségen a győztes egy kétszemélyes utazást nyert a Salzburgi Ünnepi Játékokra, ahol a művészi tartalom mellett a színpad mögött álló technológiákat is megismerheti.

"Az olyan "célszerű technológiák", mint a fejlett kommunikációs eszközök és automatizálási rendszerek, a mesterséges intelligencia, vagy az adatelemzés, a hatékonyság, a termelékenység és az innováció motorjai. Jelentőségük azonban túlmutat az ipari, üzleti területen, és nagy hatással van mindannyiunk életére: jobbá teszi például a kommunikáció, a közlekedés és az egészségügy működését. A modern technológiákról és innovációkról szóló minőségi médiamegjelenések így rendkívül fontosak, mivel elősegítik, hogy bárki pontos és megbízható adatokon alapuló, megalapozott döntéseket hozzon az életében. A Siemens nevében ezért szeretnék gratulálni a nyerteseknek, és köszönetet mondani a verseny minden résztvevőjének, amiért hozzájárultak ahhoz, hogy ezeket a fontos témákat közelebb hozzák a nyilvánossághoz" - mondta el Katharina Swoboda, a Siemens közép-kelet-európai régiójának kommunikációs és kormányzati ügyekért felelős vezetője.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.