Meg lehetne őrizni az állam titkait

|

Az Atigris Informatika által forgalmazott SanctuaryŽ elnevezésű szoftverrendszer egyedülálló lehetőségeket biztosít a hivatali adatáramlás központi menedzselésére, illetve a nem kívánt eszközhasználat korlátozására.

Egyre gyakrabban hallunk titkos illetve bizalmas információk kiszivárgásáról. Sokan a felelősségre vonás elkerülésének biztos tudatában hajlamosak visszaélni a munkakörükhöz kapcsolódó belső jogosítványokkal és lehetőségekkel. A védekezést nehezíti, hogy az operációs rendszerek egyre nagyobb szabadságot engednek az új technológiát képviselő adathordozók és kommunikációs eszközök használatában. Ez a sok szempontból nagyon hasznos lehetőség azonban, egy néhány száz munkaállomást üzemeltető hivatal esetében már nagy kockázatot is jelent. A plug-and-play támogatást kihasználva ugyanis kontrollálatlan módon csatlakoztathatóak a számítógépekhez digitális fényképezőgépek, palm- és Ipaq kéziszámítógépek, illetve pen drive-ok, amelyek \"célirányos felhasználással\" kitűnő eszközök lehetnek a többnyire csak jelszavas védelem észrevétlen kijátszására. Az Atigris Informatika által forgalmazott SanctuaryŽ elnevezésű szoftverrendszer egyedülálló lehetőségeket biztosít a fent jelzett problémák megoldására, azaz a hivatali adatáramlás központi menedzselésére illetve a nem kívánt eszközhasználat korlátozására. Alkalmazásával az informatikai rendszer valamennyi felhasználója és adatkapuja tekintetében egyedi biztonsági rendszabályok érvényesíthetők, az egyes adatkapukon keresztül megvalósult adatforgalom tartalmilag is vizsgálható. Minden fájl megnyitásának, másolásának és módosításának az időpontja nyomonkövethető. A szoftver nemcsak megakadályozhatja a fájlok külső adathordozóra - például mobiltelefonra, memóriakártyára, cédére vagy emailbe - másolását, de arról is értesíti a rendszergazdát, hogy valaki próbálkozott. A vezetők a teljes tiltás helyett a munkakörhöz igazodva szabályozhatják, ki írhat adatot floppyra, CD-re, USB kulcsra vagy más külső eszközre. A rendszer a dokumentumok neve mellett akár a teljes kimenő tartalmat is tárolhatja, ezáltal utólag is pontosan visszakereshetők a kiírt adatok. A rendszert Magyarországon már számos állami intézmény és természetesen magáncég is használja.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.