Még titok ki lesz az év projektmenedzsere

|

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla idén is meghirdette az Év Projektmenedzsere Díjat a magyarországi projektmenedzsment szakma egyetlen egy kiemelkedő szakemberének elismerésére. A felhívással kapcsolatban Kővári Zoltánt, a Qualysoft Informatikai Zrt. igazgatóját, a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnökségi tagját kérdeztük.

- A “Ki lesz az Év Projektmenedzsere 2012-ben?” felhívásban használják a “Projektmenedzsment Kiválóság Tábla” kifejezést. Ez mit jelent? - “Történelmi” okokból úgy alakult a projektmenedzsment szakma képviselete, hogy több szervezet képviseli Magyarországon a művelőit. E szervezetek képviselői alkotják a Projektmenedzsment Kiválóság Táblát. Ezek a szervezetek egyébként súrlódásmentesen együttműködnek, példa erre ez a díj is, aminek a bíráló bizottságában, a “tábláján” minden szervezet képviselteti magát. - Idei versengés egyik célja, hogy ne csak egy nagy projekttel, hanem kisebb sikeres projektekkel, megbízható folyamatos PM teljesítménnyel is nyerni lehessen. Nem tart attól, hogy rövidesen mikro, vagy akár nano, piko projektekkel is lehet majd nevezni, ami komolytalanná teheti a versengést? - Sajnos annyira lecsökkent Magyarországon az igazi nagy projektek száma, hogy ha komoly versenyt akartunk rendezni, akkor nem szűkíthettük le a pályázók számát ennyire. Közepes méretű projektből viszont elég sok volt, így akik ezekben tudták bizonyítani a rátermettségüket, azok joggal fogják megkapni az elismerést. Egyébként azt gondolom, hogy ha valaki egy nagy projekt helyett levezényel hármat-négyet, az akár komolyabb kihívás lehet, mint az egy nagy. - A projektmenedzseri kompetenciáját, rátermettségét, a problémakezelés hatékonyságát nehéz objektíven értékelni. Ön szerint van olyan projektmenedzseri képesség, amit meg egyáltalán nem lehet? - Persze, hogy van. Ahhoz, hogy valaki mestere legyen ennek a szakmának is nyilván a szakmai tudás az alapja. Ha ez hiányos, akkor lehet bármilyen csodálatos, emberfeletti képessége az illető kollégának, könnyen hibázhat. Azt gondolom, hogy ilyen nagyon nehezen, objektíven meg egyáltalán nem értékelhető képesség például a konfliktusok kezelése. Az, hogy mikor hogyan oldunk meg hatékonyan egy konfliktust, az véleményem szerint nehezen tanulható képesség.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.