Mennyibe kerül az IT valójában?

|

Az IT szervezet működése során keletkezett költségek speciálisak, úgy a keletkezésük eredete, mint a többi vállalati területtel való kapcsolata miatt.

Mennyibe kerül az IT valójában? Az Informatikai költségek tevékenység alapú költségfelosztása Az IT szervezet működése során keletkezett költségek speciálisak, úgy a keletkezésük eredete, mint a többi vállalati területtel való kapcsolata miatt. A vállalatok számára ezért elengedhetetlen, hogy olyan költségszámítási rendszert használjanak, amely helyesen tudja kezelni az ilyen típusú költségeket. Az egyik leggyakrabban alkalmazott megoldás a tevékenység alapú költségelemzés (Activity Based Costing – ABC), melynek egyszerű és gyors bevezetésére kialakítottuk egy átlagos nagyvállalat IT részlegének ABC modelljét. Használatával a modellezési munka a tényleges tevékenységek, és logikai algoritmusok vállalatra szabására korlátozódik. Az IT tevékenység alapú költségelemzési modelljének legfontosabb előnye az informatikai szervezet által nyújtott támogató szolgáltatások belső árának pontos, részletes és logikailag megalapozott kiszámítása, mely komoly segítséget adhat az informatikai vezető számára az igénybevevő szervezetekkel és a külső informatikai szállítókkal végrehajtandó áralku során. http://www.atigris.hu/IT-koltsegmenedzsment-abc.aspx ABC Decision megoldások

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.