Microsoft SharePoint felsőfokon

|

Amikor egy cég Microsoft Office SharePoint bevezetése mellett dönt, szeretné az üzleti folyamatait minél nagyobb mértékben elektronikusan intézni.

Amikor egy cég Microsoft Office SharePoint bevezetése mellett dönt, szeretné az üzleti folyamatait minél nagyobb mértékben elektronikusan intézni. Ehhez segítséget nyújt a SharePoint beépített Workflow motorja. A fejlett workflow képességekkel lehet olyan elektronikus folyamatot kialakítani, amik különböző státuszok hatására indulnak, állnak le vagy ágaznak el, esetlegesen elektronikus üzenetet küldenek. A SharePoint esetében lassan általános szabályként lehet elmondani, hogy a kialakítandó folyamatba a felmerült esetek 80%-át könnyen be lehet illeszteni, a maradék 20% esetében valamilyen fejlesztő eszközt kell segítségül kérni. A SharePointra két eszközzel lehet fejlesztéseket végezni. Az ingyenes SharePoint Designer és a fizetős Visual Studio alkalmazásokkal. A SharePoint Designer egy átmenet a SharePoint beépített felülete és a natív kódolás között. A Visual Studio pedig a Microsoft által a fejlesztők részére fejlesztett fejlesztői környezet. A Visual Studióval lehet olyan funkciókat fejleszteni egy SharePoint famra, amik a mindennapi folyamatokban nélkülözhetetlenek. Lehet olyan kiegészítőket készíteni, amik 1-1 lista vagy dokumentum meta adataiból egy tetszőleges Word vagy Excel dokumentumot generálnak egy sablon alapján. A SharePoint workflow motorjára alapozva Visual Studio segítségével több lépéses komplex iterációs workflow-kat lehet fejleszteni, amelyek adatokat kérnek be a felhasználótól és a beadott adatok alapján eldöntik, hogy mi legyen a következő lépés az adott folyamatban. A SharePointos fejlesztések esetében azt lehet még elmondani, hogy 3 szinten készülnek az elektronikus folyamatok. Első lépésként tisztán csak a beépített felületekkel és a beépített Workflowkat használva kell törekedni a kívánt folyamat kialakítására, amennyiben a rendelkezésünkre álló lehetőségek nem elegendőek, akkor kell elkezdeni használni a SharePoint Designert. A Designer segítségével lehet a beépített Workflowkat kiegészíteni egyedi összekattintgatós Workflow-kal, egyedi űrlapokkal. Amikor már a Designer funkcionalitása sem elegendő, akkor kell elővenni a Visual Studiot, amivel több-kevesebb idő ráfordításával lehet megvalósítani az egész folyamatot.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.