Miért érdemes a következő gyártási rendszert a felhőben elhelyezni?

|

Napjaink gyorsan változó világában, a Covid19-világjárvány után, sok múlik a gyártásban használt rendszereken, amelyekkel a vállalatok gyorsan tudnak reagálni az új követelményekre és feltételekre.

A gyártási képességeknek és gyártástámogató rendszereknek alkalmazkodniuk kell a villámgyorsan változó technológiai innovációkhoz és ügyfélelvárásokhoz - állapította meg az IDC InfoBrief: Hogyan tegyük ellenállóvá a működést a gyártószektorban? (Enabling Resilient Operations in Manufacturing) című jelentés. A haladó szemléletű gyártóvállalatok egyre nagyobb számban állnak át a régi, helyi telepítésű megoldásokról a szolgáltatásként nyújtott (SaaS) felhőalkalmazásokra napjaink kihívásainak teljesítése és a jövő innovációinak támogatásra képes, agilis platform létrehozása érdekében.

A felhőbevezetési környezetről

Egyre több szervezet tervezi a felhőben kialakítani üzleti megoldásait. A Gartner előrejelzése szerint a felhőinformatikára fordított kiadások 14,2%-kal fognak részesedni a teljes globális vállalati IT-költésből 2024-re, miközben 2020-ban még csak 9,1% volt ez az arány. Ennek több oka is van - köztük a költséghatékonyság, a jobb üzletmenet-folytonosság, a skálázhatóság és a digitális működést támogató képességek.

A gyártószektort is elérte a változás. A gyártólétesítmények egyre jobban hozzászoknak a felhőalapú szolgáltatások, azon belül a MES-rendszerek használatához. Az IDC friss kutatásában megkérdezett MES-felhasználók 60%-a jobban szereti a felhőt a helyben telepített megoldásoknál.

Ezt a trendet a tények is igazolják: a válaszadók 12%-a már átállt SaaS-alapú MES felhőrendszerre, és további 52% a közeljövőben tervezi a váltást.

A Fujitsu véleménye szerint egyértelműen a felhő határozza meg a MES-rendszerek jövőjét. Mégpedig azért, mert az agilitást, a biztonságot, a megbízhatóságot és a csatlakozást tekintve a MES nem csupán a beruházásmegtérülést javítja, hanem a gyártóipar új korszakába való belépéshez is stabil hátteret biztosít.

SAP Digital Manufacturing Cloud

Napjaink digitális környezetében a gyártóvállalatoknak minden eddiginél nagyobb szükségük van az adatokra az ügyfelek által elvárt kifogástalan élmény nyújtásához. Hasonlóan fontos az adatok láthatóságának megteremtése a költségek csökkentése, valamint annak érdekében, hogy az egymástól távol eső, öregedő gyártólétesítményekből a maximumot kihozva, optimalizálni tudják a működést.

Erre reagálva a haladó gondolkodású gyártóvállalatok felhőalapú MES-rendszer segítségével teremtik meg a termelés minden pontjára kiterjedő, teljes körű láthatóságot, összegyűjtve és integrálva a közel valós idejű adatokat a MOM, az automatizációs és az IoT-vel támogatott rendszerekből.

Az adatokat egy központi felhőben gyűjtő, összesítő és kezelő SAP Digital Manufacturing Cloud (DMC) gyárspecifikus és az egész nagyvállalati szervezetre kiterjedő felismeréseket biztosít a váratlan leállások kiváltó okaitól kezdve a hatékonyságnövelés lehetőségeit kutató prediktív elemzésekig, minden területen.

Mindez a gyártólétesítmény ellenálló képességét is támogatja. Amikor például bővítik a gyártósorokat - amihez a helyszínek és a beszállítók megváltoztatására lehet szükség - a felhőalapú MES-rendszer rugalmasan tudja támogatni a bevezetést oly módon, hogy a gyári hálózaton kívüli, más érintettek és beszállítók számára is lehetővé teszi a rendszer használatát.

Meg lehet kérni a beszállítókat például arra, hogy hajtsanak végre végellenőrzést a létesítményükben, és osszák meg az eredményeket a Digital Manufacturing Cloud (DMC) rendszerben. Ezzel lerövidül az ellenőrzéshez szükséges idő, a beszállítók értékes segítséget kapnak az információk egyszerű elérésén és a követhetőségen keresztül, és erősödik a bizalom a termékeket megvásárló ügyfelek körében.

Az SAP DMC ezenkívül az előkonfigurált és az intuitív elemzéseket is támogatja. Gondoskodik arról, hogy minden érintett megismerje a globális és létesítményszintű teljesítmény meghatározó tényezőit, és a központtól a műhelyekig, mindenki megkapja az egységes adatvezérelt következtetések levonásához szükséges támogatást.

Az SAP Digital Manufacturing Cloud a felső szintű üzleti rendszereket az üzemi gyártóberendezésekkel összekapcsolva, minden gyárra kiterjedő, globális láthatóságot biztosít. Ugyanakkor arra is képes, hogy egészen az egyes munkavégzési központok szintjéig összehangolja egymással a termelési műveletek végrehajtását és monitorozását. Ez a fenntarthatósági kezdeményezések támogatása szempontjából is kritikus lehet.

Mivel a DMCi segítségével több gyár is monitorozható, a vállalatok összehasonlíthatják az olyan kimeneti mutatókat, mint például a gyártóberendezések működési hatékonysága vagy az energiafelhasználás. Ily módon a gyárak auditálási útvonal segítségével tudják bizonyítani, hogy tiszteletben tartják az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzéseit (SDG) és jó úton haladnak saját környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) kezdeményezéseik megvalósítása felé.

A partnerek és az ügyfelek konkrét igényeikre szabhatják a megoldást különféle nyilvános API-k és az SAP Digital Manufacturing Cloud által kínált bővítési lehetőségek segítségével.

Hogyan juthatnak el ide?

Lépjen be a gyártószektor új korszakába a Fujitsu és az SAP segítségével!

A Fujitsu az SAP DMC megoldásokat gyorsított bevezetésű szolgáltatásokkal kiegészítve segít gyorsan és egyszerűen, rövidebb értékteremtési idővel megoldani az egyedi kihívásokat.

Kínálatunk tartalmából:

  • Gyorsan bevezethető, testre szabott megoldások
  • Hónapok helyett heteken belüli üzembe állítás
  • Felhőalapú megoldások, implementációs szolgáltatások és támogatás
  • Fix költség meglepetések nélkül, rugalmas bővítési lehetőség

Ha szeretné megtudni, hogyan támogathatná a Fujitsu és az SAP Digital Manufacturing Cloud az Önök átalakulását, lépjen kapcsolatba velünk.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.