Mikrohitel Program könnyedén - újabb banki alkalmazás az ApPello-tól

|

Mikrohitel program könnyedén – informatikai megoldás az MV Zrt. Mikrohitel Programjához való csatlakozás automatizálására az ApPello Kft-től

Az ApPello Kft. újabb elemmel bővítette banki back-office termékportfolióját. A cég a pénzintézetek mindennapi munkáját hatékonyabbá tevő alkalmazásainak folyamatos megújítása mellett nagy hangsúlyt helyez a piaci változások követésére és a felmerülő új igények lefedésére is. Ilyen új igényként merült fel pár ügyfelüknél az MV Zrt. Mikrohitel Programjához (MHP) való közvetlen csatlakozás lehetőségének megteremtése is. A MHP „célja a kereskedelmi banki módszerekkel nem, vagy nem a kívánt mértékben finanszírozható magyarországi székhelyű mikrovállalkozások fejlesztése a hitelhez jutás lehetőségeinek javításával”. Az MV Zrt. refinanszírozási hitelkeretet, valamint garancia lehetőséget közvetít a vele szerződött pénzügyi közvetítők, pénzintézetek számára. Ezeket a forrásokat a közvetítők meghatározott mértékben kötelesek a saját forrásaikkal kiegészíteni. Szintén ők állnak kapcsolatban a végső kedvezményezettekkel, és rájuk hárul a hitelkérelmek befogadásának, elbírálásának, a szerződéskötésnek, a folyósításnak, illetve a hitelszámlák kezelésének feladata is. Az ApPello MHP modulja a Programban foglalt kiterjedt adatszolgáltatási kötelezettségeknek tesz eleget, melyet az ilyen hitelek során kötelezően szolgáltatni kell a Társaság számára. A folyamat többi részét az ApPello vagy bármilyen külső gyártó hitelrendszere is lefedheti. Az ApPello Hitelkezelő Modul esetén teljes mértékben biztosított az automatizmus: mind az MHP Modulban, mind a Hitelrendszerben indított kapcsolódó tranzakciók és a hozzájuk tartozó adatok, feladások azonnal átkerülnek a megfelelő helyre, tovább csökkentve a manualitást és ezáltal mind a költségeket, mind pedig a hibák lehetőségét. Vér Béla, az ApPello ügyvezetője szerint: „A MHP-ban több ügyfelünk lát fantáziát, nem is csak a viszontgarantált hitelek alacsonyabb kockázata, hanem a meglévő ügyfélportfolió bővítésének lehetősége miatt is”. A cég szerint a jelenlegi piaci helyzetben az ügyfelek is keresik a lehetőségeket, könnyebben váltanak Bankot mind a költségek, mind pedig a kapott szolgáltatások és az elérhető termékek miatt is. „Különösen igaz lehet ez az általában is tőkehiánnyal küszködő, igen jelentős számú mikrovállalkozásra. Ennek okán tartottuk érdemesnek kifejleszteni a megoldásunkat, amelynek megvalósításában a KHR kapcsolatot biztosító modulunkból nyert tapasztalataink is sokat segítettek.”- tette hozzá a cég értékesítési vezetője, Paksi Attila. Az első bevezetés már a banki tesztelés fázisában van, és több komoly érdeklődő is jelentkezett már az ApPello-nál.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.