Mit tanulhatunk a versenyszférától?

|

Megfelelni a növekvő elvárásoknak az adott erőforrás korlátok és csökkenő támogatások mellett - avagy mit tanulhatunk a versenyszférától? címmel üzleti teadélutánt tartott a HyperTeam Kft. a közigazgatási szektor résztvevőinek.

A rendezvényen az előadók és a résztvevők a következő, napjainkban aktuális témákra kerestek választ: - Kezelhetőek a közigazgatási intézmények, hivatalok működési nehézségei a versenyszféra módszereivel? - Az intézményekben, hivatalokban folyó fejlesztések a tényleges problémákat kezelik? - A változások összehangoltan, a kívánt célok elérése irányába hatnak? - Megjelentek a fejlesztéseknek köszönhető első minőségi és költséghatékonysági eredmények? - Érzik a változások kedvező hatásait az állampolgárok és a munkavállalók? - Változott az intézmények, hivatalok megítélése a vállalkozások által? - Milyen potenciális forrásokat biztosít az NFT II. a működés fejlesztésére? A rendezvény tapasztalata alapján elmondható, hogy jelenleg még a közigazgatás szereplői kissé szkeptikusan kezelik a kérdést, hogy hogyan is tudnának alkalmazni olyan módszertanokat, amelyekkel a versenyszféra szereplői is sokszor nehezen birkóznak meg. Solti Árpád, a HyperTeam kft. ügyvezetője elmondta, hogy a résztvevők kétkedése nem feltétlenül alaptalan, de előbb vagy utóbb kénytelenek lesznek elindulni az úton, és minél később teszik ezt meg, annál nagyobb munka vár rájuk a későbbiekben. A közigazgatási szektorban szerzett eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy valóban speciális területről, de nem lehetetlen feladatról beszélünk. Megoldásként eleinte gondolkozhatunk kisebb, kritikus területeket érintő projektekben, hogy egyáltalán lássuk azt, hogy egyes intézményeknél melyek az igazán égető problémák. A rendezvényen a cég bemutatta Stratégia Alapú Projekt és folyamat Központú Automatizált működésfejlesztési módszertanunát, majd nemzetközi példákon keresztül ismertette a jövőbeni fejlődés lehetséges útját, eredményeit. Ezt egy gyakorlatorientált, szoftver alapú demo bemutató követte, ahol megmutatta, hogy az elhangzottak hogyan modellezhetőek, hogyan ültethetőek át a gyakorlatba.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.