Mobil karbantartók a kiterjesztett valóságban

|

A Siemens új alkalmazása gördülékennyé teszi az üzemek helyszíni karbantartását.

A Siemens Comos Mobile Worker néven új mobilalkalmazást jelentett be, amely felgyorsítja az üzemi technológiák biztonságos karbantartását. A megoldás összekapcsolja a kiterjesztett valóság és az adatmenedzsment eszközét, lehetővé teszi a vállalatirányítási, mérnöki, vezérlő és egyéb rendszerekből származó adatok vizualizálását és feldolgozását felhasználóbarát kezelőfelületen.

A Comos mérnöki szoftverrel kialakított, közvetlen kapcsolatának köszönhetően a mobil app minden műszaki adatot összekapcsol, és átfogó rálátást ad az üzemre. A rendszerek közötti adatkapcsolat kétirányú, így a változtatások és a megjegyzések biztonságosan átvihetők és menthetők, a helymeghatározás szintén integrált adatai pedig a helyszíni navigációt segítik. A releváns információkat az AR funkció tableten, telefonon és okosszemüvegen is megjeleníti.

A felhasználó közvetlenül a helyszínen szerkesztheti az adatokat, a feladatvégzést dokumentálhatja az állapot "készre" állításával, és az adatcsomagokat fotókkal, jegyzetekkel együtt visszaküldheti a megfelelő rendszerekbe. A karbantartást végző technikus videóhíváson keresztül is elérhető. Az app felhasználási területei az üzembe helyezéstől kezdve az ellenőrzésen át a mobil karbantartásig és a szakértők távoli eléréséig ívelnek. Használatához folyamatos Ethernet hálózati kapcsolat sem szükséges, mert az offline funkció a menet közben feldolgozott adatokat visszamenőlegesen szinkronizálja a rendszerekkel.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.