Mobilom az irodám

|

Folyamatos elérhetőség a Microsoft Mobile szoftverek és az Atigris segítségével.

Amikor valaki reggel beérkezik a munkahelyére, első dolga megnézni az Outlook-ját, mi jött az éjszaka, ki küldött valami fontosat, vagy kivel kell találkozni esetleg az adott napon, mikor és hol. Ilyenkor derül ki, hogy az ember elfelejtett öltönyt venni, hiszen kiment a fejéből egy fontos találkozó, vagy pedig rájön, hogy bizony reggel már kint kellett volna valahol kezdenie a városban. Ebben az esetben persze egyszerű a megoldás, hiszen az Exchange kiszolgálón található vállalati névjegyalbumból kikeressük a felhívandó ügyfeleket, szállítókat, kapcsolattartókat, illetve megnézzük a számítógépünkön a saját címjegyzékben tárolt magán telefonszámainkat is– persze csak vész esetére. Vajon nem lehet ezt a tudást, ezt a keresett információs mennyiséget magunkkal vinni valahogy? Hiszen manapság már elvárás az, hogy amikor nem a munkahelyünkön vagyunk, akkor is könnyen és gyorsan elérhessük elektronikus naptárunkat, levelezésünket, névjegyeinket. Szerencsére ma már egy viszonylag egyszerű trükkel ez a gondunk megoldódik. Nem kell hozzá más, csak cégünknél egy legalább Microsoft Exchange 2003 alapú levelező kiszolgáló, egy kis rendszermérnöki tudás az Atigris Informatika rendszermérnökeitől és egy PDA eszköz, melyekből most már lényegesen kedvezőbb árakon válogathatunk, mint ahogy azt egy évvel ezelőtt tehettük. Az Atigris számos ügyfelénél segített már az ilyen jellegű szolgáltatások bevezetésében és kialakításában, ahol a bevezetések óta szinte elengedhetetlen szolgáltatássá vált az említett megoldás. Elégedett ügyfelünk például a MOL Nyrt, az Igazságügyi- és Rendészeti Minisztérium, de hogy ne csak a világiakat említsük, külön ezt a szolgáltatást kellett bevezetni például a Hit Gyülekezeténél is. A megoldás a Microsoft ActiveSync és Mobile Device Center szoftvere, amely átjáróként viselkedik a Windows-os számítógép és a Windows Mobile-t futtató mobileszköz között, és lehetővé teszi, hogy Microsoft Outlook információkat, Microsoft Office dokumentumokat, képeket, zenéket, videókat és alkalmazásokat szinkronizáljunk az eszközünkre vagy eszközünkről. Az asztali számítógéppel való szinkronizáláson kívül, az ActiveSync lehetővé teszi a Microsoft Outlook információinak közvetlen frissítését a Microsoft Exchange Server 2003 és Microsoft Exchange Server 2007 szerverekről, így elolvashatjuk e-mailjeinket, aktualizálhatjuk naptárainkat, feladatainkat és névjegyeinket vezeték nélkül is, amikor nem vagyunk asztali - vagy táblaszámítógépünk közelében. Ne feledje! Vigye magával elektronikus leveleit, naptárát és névjegyeit, így biztosan nem fogja elfelejteni találkozóit, vagy olyankor is tud Főnöke leveleire válaszolni, amikor bent sincs munkahelyén.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.