Népszámlálás Sybase technológián

|

Az Egyesült Államokban jövőre esedékes népszámlálás során 140 ezer mobileszközt fognak bevetni a lakosság összeírására. Az adatok kezelését és az eszközök menedzsmentjére a Sybase vezető mobil és adatbázis technológiáját fogják használni.

Eddig egyetlen vállalat és szervezet sem állított fel ekkora méretű mobil alkalmazás infrastruktúrát, mint amire népszavazás technológiai hátterét nyújtó Sybase és Harris Corporation készül. Az amerikai szoftvergyártó minden egyes eszköz esetében közel valós idejű adatgyűjtést biztosít az eszközön futó SQL Anywhere adatbázis és az ebbe beépített szinkronizációs technológia révén. Nem szükséges az eszközöknek folyamatos online kapcsolatban lenniük a szerverekkel, ugyanis a kapcsolat hiányában is hozzáférhetőek lokálisan a szükséges adatok, valamint a népszámláló-biztosok rögzíteni tudják a munkájuk során keletkező információkat. A szinkronizáció abban a pillanatban történik meg, amikor az eszköz ismét csatlakozik a hálózatra. A mobil eszközöket GPS navigációs modullal is ellátják, így a népszámláló-biztosok listák kinyomtatása nélkül is ellenőrizhetik a lakcímeket, illetve megtervezhetik az útvonalaikat. Az eszközök háttérben történő, központi menedzselését, konfigurálását, és a biztonságot Sybase Afaria szervereken keresztül biztosítják. – A Sybase-t a vállalati mobility terén meglévő vezető szerepe és a kormányzati szektorban szerzett tapasztalatai ideális partnerré tették számunkra – mondta el a bejelentés kapcsán Mike Murray, a Harris Census Programs alelnöke. Terry Stepien, a Sybase iAnywhere elnöke elmondta, a népszavazás során felállításra kerülő mostani rendszer – leszámítva a háborús technológiákat – az amerikai kormányzat és a világ eddigi legnagyobb mobil alkalmazás infrastruktúrája lesz. A projekt túlmenően azon, hogy meghatározza a népszámlálás jövőbeni technológiáját, kiemelkedő referencia azon vállalatok számára, amelyek sikeresen szeretnék mobilizálni adataikat és folyamataikat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.