.NET támogatás Linuxon

|

Megjelent a Mono 1.2 verziója, amely jelentős előrelépést jelent a Novell által támogatott Mono projekt bővítésében, és fontos mérföldkő a .NET Framework 2.0 verzióval való kompatibilitás felé vezető úton.

A Mono 1.2 támogatja a Microsoft Windows Forms API felületet, így könnyebbé válik a .NET-alapú kliensoldali alkalmazások migrálása Linux rendszerre. További fejlesztések is helyet kaptak az új verzióban, mint például a virtuálisgép-frissítések és a fejlett Java támogatás. Javult a teljesítmény, a memória-felhasználás, a stabilitás és számos .NET 2.0 szolgáltatás támogatása is. A hagyományos Microsoft-megoldásokat használó fejlesztők a Mono keretrendszer új verziójával meglévő tapasztalataikra alapozva könnyedén elérhetővé tehetik .NET munkaállomás- és kiszolgáló-alkalmazásaikat a gyorsan növekvő Linux piac számára. A Mono teljes mértékben támogatja a Windows.Forms API felületet, a Microsoft .NET fejlesztői keretrendszer grafikus felhasználói felületét, így a szakemberek egyszerűen átalakíthatják meglévő Microsoft-alapú kliensalkalmazásaikat úgy, hogy azok Linux alatt is használhatók legyenek. Mindemellett az alkalmazások átviteléhez szükséges idő és munka is jelentősen csökkenthető. A Windows.Forms képességek Mono projektbe építésével a vállalati informatikai és a független szoftverszállító fejlesztők számára nem csak az válik lehetővé, hogy több operációs rendszeren használhassák meglévő .NET alkalmazásaikat, de segítségével új, Linux-alapú munkaállomás-alkalmazásokat is fejleszthetnek. A Novell díjnyertes SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszere - amely idén júliusban került piacra, és a szeptemberi San Franciscóban tartott LinuxWorld konferencián elnyerte a Best of Show díjat - számos új Mono-alapú Linux munkaállomás-alkalmazást tartalmaz, többek között a Banshee zenelejátszót, az F-spot fényképkezelő programot, valamint a Beagle asztali keresőprogramot. – A mostani verzió egy nagyon fontos problémát oldott meg: leegyszerűsítette a Microsoft felhasználói felületek lefordítását Linuxra, ami azért kiemelkedő jelentőségű, mert így egyre több kliensoldali alkalmazás készülhet Linux platformra – mondta Miguel de Icaza, a Novell fejlesztői platformokért felelős részlegének alelnöke és a Mono projekt felelőse. – Úgy véljük, a továbbfejlesztett tulajdonságok kiteljesedésével a Mono elérte azt a fejlettségi szintet, ahol az ASP.NET és a Windows.Forms elemek Linuxra történő átvitele minden eddiginél könnyebb, ezáltal a fejlesztők a Linux minden előnyét ki tudják használni – tette hozzá de Icaza.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.