NetIQ Access Review: ellenőrzött és jóváhagyott hozzáférések mindig naprakészen

|

A megoldás segítségével a vállalatok rendszeresen és soron kívül is felülvizsgálhatják, illetve hitelesíthetik a munkavállalók, beszállítók és partnerek hozzáféréseit a vállalat helyi és felhőalapú alkalmazásaihoz egyaránt. A legújabb kiadás továbbfejlesztett adatgyűjtést tesz lehetővé, és szorosabb integrációt kínál a NetIQ Identity Manager személyazonosság-kezelési termékkel.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Access Review 1.1. A megoldás segítségével a vállalatok rendszeresen és soron kívül is ellenőrizhetik, valamint hitelesíthetik a felhasználói hozzáféréseket. Így biztosíthatják, hogy a legkisebb jogosultság elvét követve a szervezeten belül minden felhasználó csak azokat az erőforrásokat érje el, amelyekre valóban szüksége van. "A vállalatok számára egyre nagyobb kihívást jelent a hozzáférések naprakész nyilvántartása, ellenőrzése és frissítése, valamint a távozó vagy munkakört váltó kollégák jogosultságainak visszavonása. Tovább bonyolítja a helyzetet az új technológiák, például a mobileszközök és a felhőalapú számítástechnika terjedése, a közösségi média térnyerése, illetve a munkaerő-piaci változások, beleértve az alvállalkozók, partnerek és szolgáltatók számának jelentős növekedését. A NetIQ Access Review segítségével a gyorsan változó körülmények mellett is jól átláthatók és nyomon követhetők a jogosultságok" – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője. A NetIQ Access Review megoldással az informatikai szakemberek egyszerűen és hatékonyan felülvizsgálhatják, illetve hitelesíthetik a felhasználók hozzáféréseit a helyi és felhőalapú alkalmazások esetében is. A megoldás rendszeres és soron kívüli vizsgálatok lefuttatására egyaránt alkalmas, felváltva az időigényes és hibalehetőségeket tartogató kézi ellenőrzési folyamatokat. A szoftver segíti a jelentősebb jogi és compliance szabályozások betartását, hiszen számos előírás, köztük az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény, a HIPAA, a Sarbanes-Oxley és a PCI is megköveteli a szervezetektől, hogy a felhasználók számára csak a munkakörüknek megfelelő hozzáféréseket biztosítsák az infrastruktúrában, és ezt rendszeresen ellenőrizzék. A legújabb kiadásban a szervezeteknek lehetőségük nyílik az adatgyűjtés és -elemzés átfogóbb monitorozására, koordinálására és ütemezésére, ráadásul több különféle adatforrást vonhatnak össze egyetlen, összehangolt vizsgálatban. Az új változat azt is lehetővé teszi, hogy a vállalatok Oracle 12c platformra telepítsék az Access Review adatbázist, illetve személyazonosság- és alkalmazásinformációkat gyűjtsenek az Oracle 12c adatbázisokból. Az Access Review új verziója szorosabb integrációt kínál a NetIQ személyazonosság-kezelési megoldásával, az Identity Managerrel, emellett támogatja a NetIQ Identity Reporting modult. A NetIQ Access Review 1.1 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/products/access-review

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.