NetIQ Identity Manager: az egyik legbiztonságosabb szoftver

|

Akkreditált biztonsági tanúsítvány igazolja, hogy a NetIQ személyazonosság-kezelő szoftvere megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server (http://www.novell.hu/hirek/sles_11_sp2_eal4.html) és NetIQ Sentinel (http://www.novell.hu/hirek/netiq_sentinel_7_gets_eal3_certification.html) legújabb kiadásai után a NetIQ Identity Manager 4.0.2 is elnyerte a Common Criteria tanúsítvány Evaluation Assurance Level 3 (EAL3+) besorolását. A nemzetközileg elfogadott biztonsági tanúsítványt kormányzati szervek és vállalatok írhatják elő kereskedelmi termékek beszerzése esetén. A független szakértők az ISO/IEC 15408 szabvány kritériumai alapján értékelték a NetIQ megoldását, amelyek mentén a termék működését, fejlesztési környezetét, dokumentációját és terméktesztelési intézkedéseit vizsgálják. „A tanúsítvány alátámasztja, hogy az Identity Manager használatával a szervezetek a legmodernebb, összetett informatikai rendszerekben is biztonságos hozzáférést garantálhatnak a kulcsfontosságú üzleti szolgáltatásokhoz. Fontos előnynek számít, hogy portfóliónk több tagja is megszerezte ezt a tanúsítványt, így a legszigorúbb követelményeknek megfelelő megoldásokat kínálhatjuk ügyfeleink számára IT infrastruktúrájuk működtetéséhez és biztonságossá tételéhez” – nyilatkozta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. A tanúsítványt az Electronic Warfare Associates – Canada, Ltd. (EWA-Canada) ítélte oda a NetIQ termékének, amely akkreditált tesztlaborral rendelkezik, és a Kanadai Kommunikációbiztonsági Hivatal engedélyével végez értékeléseket. „A NetIQ folyamatosan fejleszti termékeit, hogy azok megfeleljenek a nemzetközi informatikai biztonsági szabványoknak. Az Identity Manager tanúsítványa a legújabb mérföldkő ezen az úton. A megoldás jó eredményeket ért el az EAL 3+ tanúsítvány megszerzéséhez szükséges szigorú értékeléseken és vizsgálatokon, így az Identity Managert használó ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy megbízható megoldással bővítik a biztonsági rendszerüket” – mondta Erin Connor, az EWA-Canada Common Criteria tesztlaborjának igazgatója. [b]Az Identity Managerről [/b]Az Identity Manager a valós idejű adatokra támaszkodva biztonságosan kezeli a személyazonosságokat és a jogosultságokat a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben, így hozzájárul a vállalati költségek csökkentéséhez és a megfelelőség biztosításához. Az olyan kiemelkedő funkciók, mint például az automatizált felhasználói jogosultságkezelés és -visszavonás (https://www.netiq.com/products/identity-manager/advanced/features/automated-provisioning-for-easier-administration.html), a személyazonosság-kezelés, a hozzáférés-kezelés (https://www.netiq.com/products/identity-manager/advanced/features/fast-administration-for-greater-agility.html) és az önkiszolgáló jelszókezelés (https://www.netiq.com/products/identity-manager/advanced/features/), valamint a kifinomult szerepkörkezelés révén az Identity Manager jelentősen leegyszerűsíti, illetve központosítja a személyazonosság-kezelést a teljes szervezeten belül.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.