Novell-Synergon együttműködés

|

Régió szintű együttműködést jelentett be a Novell Magyarország és a Synergon Informatika Nyrt. a nyílt forráskódú technológiák terén.

Egy rendszerintegrátor számára az a fontos, hogy ügyfeleit rugalmasan tudja kiszolgálni - fogalmazott az együttműködést beharangozó sajtótájékoztatón Ákos György, a Synergon vezérigazgatója. A Novell-Synergon együttműködés lényege, hogy a Synergon felveszi termékei közé a Linux-alapú Novell termékeket. A vezérigazgató szerint főleg az állami szférától számítanak érdeklődésre a Novell termékek iránt, illetve az olyan vállalkozásoktól is, amelyek fokozottan költségérzékenyek. A két cég között már korábban is létezett partnerkapcsolat, de az csak néhány projekt erejéig működött. Ákos György ismertette, hogy Linux kompetenciaközpontot alakítanak ki cégüknél, és ha szükséges, a meglévő Linux szakemberek mellé további munkaerőt vesznek fel. Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója szerint most jött el a Linux ideje, mikor a nyílt forráskód mellé megfelelő szakértelem, támogatás párosul. Az ügyvezető igazgató az IDC adatait idézve, ismertette, hogy a Linux alapú megoldások alkotják ma az IT-iparág legdinamikusabban növekvő területét. Az IDC előrejelzése szerint a teljes Linux piac értéke 2008-ra meghaladja a 35 milliárd dollárt, ebből a szoftverek tisztán több mint 14 milliárd dollárt tesznek ki.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.