Nyereség az első negyedévben

|

A Synergon Csoport 2010 első negyedévében 3 831 millió forint árbevétel mellett 78 millió forint üzemi eredményt ért el. A Társaság a gyengébb árbevételi eredményt és a fedezetcsökkenést a működési költségek 22 százalékos csökkentésével ellensúlyozta.

Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója 2009-es év kapcsán elmondta: „A gazdasági válság hatására kialakult kedvezőtlen üzleti környezet következtében első negyedéves teljesítményünk elmaradt előzetes várakozásainktól. Szigorú és hatékony költségstratégiánk alkalmazásával azonban a tavalyi évhez képest gyengébb árbevételünket működési költségeink csökkentésével sikerült ellensúlyoznunk. Fontos eredménynek tartom továbbá, hogy ebben az időszakban is sikerült olyan szerződéseket kötnünk, melyek hosszú távon megalapozhatják társaságunk üzleti sikereit. A teljesség igénye nélkül itt említeném az ELMÜ-ÉMÁSZ-szal 3 évre megkötött strukturált hálózat bővítéséről szóló keretszerződést, valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) SAP alapú Gazdasági és Pénzügyi Rendszerének rendszer- és hálózatüzemeltetési támogatására megkötött szerződést.” ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ Céginformáció A Synergon Informatika Nyrt. vezető hazai tulajdonú, regionális szinten tevékenykedő megoldásszállító vállalat. A Synergon csoport saját tőkéje meghaladja az 5,2 milliárd forintot, 2009-ben árbevétele 17 milliárd forint volt. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik. A csoport működése kiterjed Magyarországra, Csehországra és Szlovákiára. A Synergon regionális terjeszkedése és tevékenysége megvalósítása érdekében 2001-ben szerzett többségi részesedést a cseh Infinity a.s. informatikai cégben, amely 2003-ban megalakította Infinity Slovakia nevű leányvállalatát Szlovákiában. Ugyanezen év végén a csoport tagvállalata lett az outsourcinggal foglalkozó Synergon Rendszerintegrátor Kft. (korábban Atos Origin Kft.). 2007 márciusában Synergon Retail Systems Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven, 40 millió forint jegyzett tőkével, 100%-os tulajdonú leányvállalatot alapított a Synergon, amelybe a korábbi Retail Üzletágat helyezte át. A Synergon megoldásszállítói tevékenységi körébe – Magyarországon és a régióban egyaránt – az informatikai rendszerintegráció tartozik. A rendszerintegrációs tevékenységet üzleti tanácsadással, különböző hardver rendszerek kialakításával, kommunikációs hálózatok tervezésével és kivitelezésével, üzleti infrastruktúra-szolgáltatással, szoftvertanácsadással, teljes körű információ-biztonsági megoldásokkal, üzleti megoldások kialakításával, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal és tanácsadással valósítja meg, illetve rendszerüzemeltetési és szervizszolgáltatásokkal, oktatással támogatja. További információ: Lénárt Anita +36 1 399-5500 investor.relations@synergon.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.