Olcsóbb a röntgenkép papíron

|

Két éve vezette be Magyarországon a Xerox az orvosi képalkotó megoldásokat kínáló német vállalat, az Aycan fejlesztését, a radiológiai és más orvosi képanyagok papírra nyomtatását. A budapesti János kórházban már használják ezt az alkalmazást, amelynek beüzemelése óta a filmre nyomtatás teljesen megszűnt. Az átállással a nyomatkészítés költsége a korábbi átlagos 600 forintos darabárról 100 forintra csökkent.

A röntgenfelvételek költséges filmre nyomtatását váltja le az Aycan röntgenkép. A kórházi adatbázisokba integrálható aycan xray-print nagy felbontású Xerox nyomtatóval párosítva papír alapúra konvertálja a röntgengépen, CT-n, MRI-n, ultrahanggal vagy egyéb képrögzítő eljárással készült felvételeket A4, vagy A3 méretben, és akár színesben is. Ezzel az alkalmazással az egészségügyi intézmények jelentős összegeket takaríthatnak meg, és leegyszerűsödik számukra a felvételek tárolása, megosztása, valamint továbbítása. A Xeroxra, mint együttműködő partnerre azért esett az Aycan választása, mert a cég nyomtatói elegendő festéket biztosítanak a nagyszámú nyomtatáshoz magas festéklefedettség mellett is. A fővárosi János kórházban 2008 óta használják a CT vizsgálatokhoz az Aycan fejlesztését, amelynek bevezetésével párhuzamosan meg is szüntették a filmre nyomtatást. Az orvosok monitoron állítják fel a diagnózist, amelyről elég a papír alapú nyomatot készíteni a további szakmai konzultációkhoz, illetve betegtájékoztatáshoz. A doktorok a papír alapú nyomatok minőségével pedig teljesen elégedettek, és a film kiváltása sem járt minőségromlással. A kórházban ugyanakkor az új technológiának köszönhetően radikálisan visszaestek a röntgenkép előhívással járó kiadások. Az átállással a nyomatkészítés költsége a korábbi átlagos 600 forintos darabárról 100 forintra csökkent. Az aycan xray-print már 17 országban része az orvosi gyakorlatnak, és a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy ezzel a megoldással radikálisan visszaszoríthatóak a laborköltségek, a filmelőhívás és – sokszorosítás díjai. Az átállással a jelenleg üzemeltett képkészítési eljárásokhoz képest akár 90 százalékkal is kisebb árat érhetnek el az intézmények. Ráadásul az aycan röntgenkép megtekintéséhez nincs szükség lightboxra, vagy egyéb bonyolult berendezésre. Az eredeti filmek így biztonságosan megőrizhetők, míg a papírképek megoszthatók a betegekkel, vagy a kezelőorvosokkal. Idehaza az aycan xray-print forgalmazója a Xerox nyomatdíjas konstrukciót ajánl az egészségügyben érdekelt ügyfeleinek. A felhasználóknak nem kell megvásárolniuk a festékkazettákat vagy egyéb kellékanyagokat, a konstrukció ugyanis mindezt magában foglalja, beleértve a szervizt, a támogatást és a papírt is. A nyomtatón belül elhelyezett számláló nyomon követi az egy adott időszakon belül kinyomtatott (click) oldalak számát, és az ennek megfelelő összeget kell megtéríteni. Bővebb információért kérjük, látogasson el a http://www.office.xerox.com/software-solutions/aycan-xray-print/enus.html, vagy a http://www.xray-print.com/ oldalra.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár