Önkéntesek a gyerekek kiberbiztonságáért

|

Safer Internet Day: siker koronázta a HP Magyarország önkéntes munkára építő kezdeményezését

A HP Magyarország a Safer Internet Plus (SIP) konzorciummal együtt a tavalyi év során indította útjára azt a programot, amelynek célja az internetes biztonsággal kapcsolatos oktatási program bővítése és fejlesztése volt. Az önkéntes munkára épülő kezdeményezés nem csak az önkéntesek toborzását illetően bizonyult sikeresnek, de az iskolai oktatásban is sikeres projektek valósultak meg. dr. Krasznay Csaba, a HP Magyarország IT-biztonsági szakértője - akit korábban az év IT-biztonsági piac “Útmutató szakemberének” választottak - saját kezdeményezéseként indult el a program tavaly. A szakértő, vállalatának teljes támogatásával arra hívta fel az IT-biztonsági szakma képviselőit, hogy a Safer Internet Day alkalmából önkéntes, vidéki településeken folytatott felvilágosító munkával segítsék a programot. A felhívás eredményeként a tavalyi év során több, mint 50 önkéntes jelentkezett a program támogatására az ország legkülönbözőbb pontjairól. Az önkéntesek tizedét a HP Magyarország munkatársai tették ki, akik nem csak az iskolai oktatásban vettek részt, hanem a programban részt vevő önkéntes oktatók továbbképzésében is. A kezdeményezés eredményeként a HP Magyarország önkénteseinek szakértői munkájával több iskola diákjainak – mintegy 1000 tanulónak – az internetes biztonsággal kapcsolatos oktatása valósult meg az elmúlt év során. A program folytatásaként Újbuda Önkormányzatával folynak a tárgyalások a XI. kerületi iskolák tanulóinak IT-biztonsági oktatását illetően. „Az iskolákat járva, a gyerekekkel beszélgetve megerősödik az emberben az az érzés, hogy az internet nekik már több, mint egy egyszerű médium. A valódi életük kiegészítője, ahol jó és sokszor rossz dolgok is történnek. Amikor az online szexuális zaklatásról vagy az egymás közötti online bántalmazásról beszélünk, mindig látszik néhány arcon, hogy tudják, miről beszélünk. A kísérő pedagógusok minden esetben beszámolnak olyan sajnálatos esetekről, amelyek az ő iskolásaikkal történtek meg az interneten. A gyermekek tehát nem csak az angolszász országokban szembesülnek az internet negatív oldalával. A mi gyermekeink is nap mint nap átélik, mit is jelent kitenni magukat a közösségi oldalakra. A következő évek feladata és egyben a Safer Internet Program egyik kulcsfontosságú feladata az, hogy minél több gyerek tudja meg, hova fordulhat akkor, ha bántalmazás éri az interneten, és legyenek felkészültek mind a pedagógusok, mind a gyermekvédelemmel foglalkozó szervek erre a jelenségre. - nyilatkozta dr. Krasznay Csaba, a HP Magyarország IT-biztonsági szakértője.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.