Pánik az adatközpontban – A Windows Server 2008 eléri támogatási időszaka végét. Mi lesz ezután?

|

Nemrég mobiltelefont cseréltem. Több éves volt már, és bár maga a hardver még jól működött, az operációs rendszer napi bosszúságot okozott.

 

 

 

Lassan futottak az alkalmazások, és gyakran kaptam olyan értesítést, hogy a frissítéshez az operációs rendszerem újabb verziójára lenne szükség, és egyes alkalmazások a továbbiakban egyáltalán nem fognak működni.

Ami velem kicsiben megesett, nagyobb léptékben a céges IT napi működése során is megtörténhet - a szerverekkel, a tárolókkal és az infrastruktúrával. Hiszen az adatközpontok sok esetben még mindig Windows Server 2008-ra és származékaira épülő alkalmazásokat futtatnak.

És ahogy a mobiltelefon-gyártóm is bejelentette a régebbi operációs rendszer támogatásának végét, a Microsoft is tudatta ügyfeleivel, hogy hamarosan véget ér a Windows Server 2008 támogatása.

Az, hogy az operációs rendszereknek van életciklusuk, nem újdonság. A Windows Server 2008 tökéletes megoldás volt 2008 februárjában, amikor bevezették a piacra, és azóta is vállalatok millióinak nyújt megbízható teljesítményt.

Ám minden jó dolognak vége szakad egyszer: az év elején megtudtuk, hogy a Windows Server 2008 támogatása 2020. január 14-én véget ér.

Ezt követően az ügyfelek nem kapnak biztonsági frissítéseket, így potenciálisan sérülékenyek lesznek a biztonsági fenyegetésekkel szemben, és megfelelési problémákra is számíthatnak.

Egy új operációs rendszer nem csupán az új alkalmazások számára előnyös...

A vállalatoknak azonban a fenti dátum után is szükségük lesz egy olyan megbízható és nagy teljesítményű operációs rendszerre, amely képes üzleti működésük támogatására.

Egyeseknél lehet, hogy felmerült már az egész alkalmazáskörnyezetet érintő verzióváltás ötlete - legyen szó egyszerű webshopról vagy komplett ERP rendszerről, amely új környezet bevezetését teszi szükségessé.

Ennek hátterében főként a hardverteljesítmény növekedése áll, amellyel párhuzamosan az operációs rendszerekből is egyre újabb változatok válnak elérhetővé.

Biztonság? Teljesítmény? Vagy lehet mindkettő?

Az internetes bűnözés korában egy nem támogatott operációs rendszer kaput nyit az ártó szándékú támadók előtt.

A Windows Server 2008 operációs rendszert (vagy annak bármely származékát) futtató ügyfeleknek el kell dönteniük, hogyan lépnek tovább. A kérdés elodázása elfogadhatatlan kockázattal jár, és lehetetlenné teszi a vállalat felkészülését a jövőbeni technológiákra és az IT-infrastruktúra innovációira.

A biztonság alapvető szempont, de a teljesítmény sem elhanyagolható. Az innováció és az új üzleti alkalmazások megkövetelik a fejlett és modern platform meglétét.

Az üzleti működés átalakításához és digitalizálásához már ma, 2019-ben is felhőműködésre felkészített környezetre van szükség, ez pedig nem alakítható ki elavult operációs rendszeren.

Átállás egy vadonatúj Windows Server 2019-alapú szerverre

Az új szerver operációs rendszer és infrastruktúra bevezetése ijesztő feladatnak tűnhet. A változás azonban óriási lehetőségeket is hoz egyben.

A legújabb OS-környezet segít megvédeni a vállalatot, és felkészíteni a digitális átalakulás nyomán jelentkező jövőbeni iparági változásokra és új lehetőségekre.

Az új szerverrendszerekre és operációs rendszerre való átállás gyakran összetett és kihívásokkal teli feladat. A Fujitsunál segíteni tudunk Önnek levezényelni a folyamatot.

A szerverkínálatunkban megtalálható termékek - például a Windows Server 2019-alapú FUJITSU PRIMERGY szerverrendszer - magas szintű rugalmasságot nyújtanak, és segítenek az IT-infrastruktúrát az üzleti növekedést a következő évtizedben kiszolgáló platformmá alakítani.

Az újabb szerverek a feldolgozás és a hálózati kommunikáció terén is nagyobb teljesítményt nyújtanak, a Windows Server legújabb verziója pedig már felhőműködésre felkészített technológiákat használ.

Mit szólna egy nulla szolgáltatásigényű migrációhoz?

A Windows Server 2019-et futtató bármely új PRIMERGY szerver megfelelően méretezett professzionális szolgáltatásokkal támogatva telepíthető a meglévő környezetbe.

Az átállított alkalmazáskörnyezet egyedülálló, friss használati élményt biztosít. Mi több: az IT-személyzet kapacitását is felszabadítja az adott cég digitális átalakulási tervének támogatására.

Ha szeretné részletesebben is megismerni azt az öt érvet, amely a migráció mielőbbi végrehajtása mellett szól, és érdekli, hogyan tudunk ebben segíteni, kattintson a következő hivatkozásra: https://www.fujitsu.com/global/products/computing/os-eos

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.