Pécs elektromos buszait is Siemens technológia fogja tölteni

|

Az új elektromos autóbuszok töltőberendezéseit a Siemens szállíthatja.

Pécs közlekedési vállalata, a Tüke Busz Zrt. tendert írt ki 8 darab új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező városi autóbusz és a hozzá kapcsolódó töltési infrastruktúra beszerzésére. A pályázatra adott nyertes ajánlat részeként a Siemens Zrt. Smart Infrastructure üzletága szállíthatja a töltőberendezéseket a megvásárolt buszokhoz.

A négy darab 180 kW-os duplakaros e-busz töltő egyszerre két jármű "tankolására" képes, egyenként 90 kW-os teljesítménnyel. A töltők gondoskodnak majd a Zöld Busz program támogatásával vásárolt Mercedesz-Benz eCitaro buszok energiaellátásáról. Az új járművek egyetlen feltöltéssel 315 km-t is képesek megtenni és 74 utast tudnak szállítani.

A négy pécsi e-kút mellett eddig a Siemens ötvenhat busztöltő berendezés leszállítására kapott megbízást országszerte, melyek egy részét már teljesítette. A német technológiai vállalat világszerte több városban (pl. LondonZürichBernBrisbane) segíti elkötelezetten a zéró emissziójú közösségi közlekedést.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.