Portoljunk Linuxra!

|

A Novell bejelentette a Mono 1.2 béta változatát, amely támogatást biztosít a Microsoft Windows.Forms elemekhez, ezáltal megkönnyíti a kliensoldali .NET alkalmazások portolását Linux-ra. A béta verzió további újdonságokat is tartalmaz, mint például a bővített platform- és hardvertámogatás, virtuálisgép-frissítések és továbbfejlesztett Java támogatás. Jelentős mértékben javult a teljesítmény, a memóriafelhasználás és a stabilitás is.

A Mono segítségével a vállalati informatikusok és a független szoftverszállítók fejlesztői meglévő .NET alkalmazásaikat migrálhatják Linuxra, és minden eddiginél nagyobb termelékenységgel fejleszthetnek új Linux-alapú és többplatformos alkalmazásokat. Az eddig hagyományosan Microsoft eszközökön dolgozó fejlesztők meglévő tudásuk és képességeik birtokában a Mono keretrendszer segítségével könnyedén elérhetővé tehetik .NET-es munkaállomás- és szerveralkalmazásaikat a gyorsan növekvő Linux piac számára. A Mono teljes mértékben támogatja a Windows.Forms API felületet, a Microsoft .NET fejlesztési keretrendszer grafikus felhasználói felületét - így a fejlesztők radikálisan csökkenthetik azt az időt és energiát, amelyet eddig meglévő Microsoft-alapú kliensalkalmazásaik Linux platformra történő migrálására fordítottak. A Windows.Forms képességek beépítése a béta verzióba jelentős fejlődést jelentett a Mono projekt bővítése során. A már meglévő .NET alkalmazások több operációs rendszeren való használata mellett új, Linux-alapú munkaállomás alkalmazások fejlesztését is lehetővé teszi. Számos új Linux munkaállomás-alkalmazást fejlesztettek ki a Mono segítségével, többek között a Banshee zenelejátszót, az F-spot fényképkezelő programot, valamint az iFolder és a Beagle keresőprogramokat. Ezek az alkalmazások a hamarosan megjelenő Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 programcsomagban is megtalálhatóak lesznek majd.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.