Privát felhő bárkinek

|

Microsoft SPLA szolgáltatói szoftver licencek

Privát felhő bárkinek Microsoft SPLA szolgáltatói szoftver licencek – Privát felhő? Igen, erre való a Microsoft SPLA szoftver licenc – mondja Cseh Tibor, az Atigris Zrt. üzletág igazgatója. A Microsoft SPLA licenc kifejezetten szolgáltatási célú szoftver, utólagos havi elszámolással. Az ügyfél csak annyit fizet, amennyi szoftvert ténylegesen használ. Bármikor elkezdhető a szoftver használat, és néhány napos (!), vagy néhány hónapos projekt idejére ugyanúgy igénybe vehető, mint több éves folyamatos használatra. Nincs szükség a beruházáskor szokásos hosszadalmas procedúrára, mert az ügyfél csak bérli a szoftvert, ezért könnyen, gyorsan bevezethet új szolgáltatásokat, hiszen az SPLA szolgáltatónál a teljes Microsoft szoftver kínálat a rendelkezésére áll. Fontos szempont lehet az SPLA szolgáltatónál szoftvert bérlő cégek számára, hogy megszabadulnak a szerver üzemeltetés feladataitól is. Az SPLA szolgáltatók úgy tudnak Microsoft szoftvereket kínálni ügyfeleiknek, hogy azokért előre semmit nem kell fizetniük. A szolgáltató előre megkapja az összes Microsoft szoftvert, amelyből tetszőleges méretű rendszert építhet. Akkor válik esedékessé a Microsoft felé a licenc díj, ha az ügyfél használja a szolgáltató rendszerét, és csak a szolgáltatásban részt vevő szoftverek után kell díjat fizetni. Az utólagos elszámolás lehetővé teszi, hogy a szolgáltató az ügyféltől befolyó díjból fizesse a Microsoftnak a licenc díjat. Nincs kötelező kvóta, ami azt jelenti, hogy ha egy adott hónapban nincs szolgáltatás, akkor licenc díjat sem kell fizetni. – Az Atigris Zrt. a Microsoft SPLA licencek nagykereskedője, úgy is mondhatnám, hogy a szolgáltatók szolgáltatója – folytatja Cseh Tibor. – Dinamikusan nő a hazai SPLA szolgáltatók száma, és ezzel együtt a szolgáltatott szoftver licencek mennyisége is. Ebben az üzletágban a százalékos növekedés évente 3 számjegyű – zárja a beszélgetést Cseh Tibor.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.