SAP:11%-al nőtt a teljes árbevétel az első negyedévben

|

Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2012. első negyedévére vonatkozó gyorsjelentését

„Jelentős érdeklődést tapasztalunk az SAP HANA in-memory platform, a felhő, a mobil megoldások, az alapalkalmazások, és az analitikai termékek iránt. Biztosak vagyunk, hogy elérjük a második negyedéves terveinket, ahogyan az egész évre vonatkozóakat is.”- mondták Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók. „Kilencedik negyedéve számolhatunk be dupla számjegyű növekedésről a nem-IFRS szerinti szoftver-és szoftverekhez kapcsolódó árbevétel tekintetében”-emelte ki Werner Brandt, az SAP pénzügyi igazgatója. Árbevétel · A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2, 62 milliárd eurót tett ki, mely 13%-os növekedést jelent a 2011-es 2,33 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 637 millió euró volt. Ez 4%-os növekedés tavalyi évhez viszonyítva. · A társaság teljes árbevétele 3,35 milliárd euró volt, ez 11%-al több, mint a 2011-ben regisztrált 3,02 milliárd euró. Eredmény · Az üzemi eredmény 631 millió euróra rúgott, ami 6 százalékos növekményt jelent a 2011-es 597 milliós értékhez képest. · Az üzemi nyereséghányad 18,8 %-ot ért el. · Az adózás utáni profit 10%-al nőtt, 444 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 403 millió euróhoz képest. A működési cash-flow 2,07 milliárd euró volt, ez 30%-al nagyobb az előző negyedév azonos időszakához képest. A szabad cash-flow a a teljes árbevétel 58%-át tette ki. Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint) Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2012 egészére: - a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 10-12%-al nő; - az üzemi eredmény 5,05- 5, 25 milliárd euró között lesz. A második negyedévben az SAP várakozása szerint: - szoftverértékesítés volumene 15-20%-al nő (2011. második negyedévében ez az összeg 838 millió euró volt); - szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 14-16%-al nőnek (2011. II. negyedévében ez 2,59 milliárd euró volt).

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.