SAP: még soha nem volt ilyen jó a második negyedév

|

Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2012. második negyedévére vonatkozó gyorsjelentését. Főbb eredmények: Minden régió kétszemjegyű növekedést ért el. A szoftverárbevétel meghaladta az egymilliárd eurót. Az SAP HANA 85, a mobilitás termékek 54, míg a felhő termékek 59 millió eurót hoztak.

Árbevétel • A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3, 12 milliárd eurót tett ki, mely 21%-os növekedést jelent a 2012-es 2,58 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 1 milliárd euró volt. Ez 26%-os növekedés tavalyi évhez viszonyítva. • A társaság teljes árbevétele 3,9 milliárd euró volt, ez 18%-al több mint a 2012 hasonló időszakában regisztrált 3,31 milliárd euró. Eredmény • Az üzemi eredmény 921 millió euróra rúgott, ami 7 százalékos növekményt jelent a 2011-es 857 milliós értékhez képest. • Az üzemi nyereséghányad 23,6 %-ot ért el. • Az adózás utáni profit 12%-al nőtt, 661 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 588 millió euróhoz képest. Az egy részvényre jutó nyereség 0,55 euró volt, ez 12%-al több mint a tavalyi év azonos időszakában. Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint) Az SAP a szoftverek és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások terén 10-12%-os növekedést vár a teljes évre, míg a működési eredményt 5,05- 5,25 milliárd sáv közöttre prognosztizálja.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.