SAS - Globális hackathonokkal az innovációért!

|

Üzleti vagy humanitárius problémák megoldására szervez most márciusban először nemzetközi eseményt az SAS.

Különböző típusú emberek, kreativitás és versenyhelyzet: ez az innováció receptje. Ezen ötlet mentén indítja el globális hackathon sorozatát az analitika nagymestere - az SAS. Az igazán nehéz feladatok megoldásához szükséges analitika és különböző technológiák felhasználása áll a hackathonok középpontjában.

Az első #HackinSAShackathon idén márciusban kerül megrendezésre. Az új globális hackathonok különböző régiókból, különböző háttérrel és képzettségi szintekkel rendelkező embereket hoznak egy fedél alá, hogy együttműködjenek és alkalmazásokat, illetve megoldásokat fejlesszenek ki az SAS® elemző, AI, felhőalapú és nyílt forráskódú technológiája segítségével. Az elképzelés középpontjában az áll, hogy mindenki részt vehessen mind az üzleti élet, mind a társadalom számára legnagyobb kihívást jelentő problémák megoldásában.

Ezeknek az alkalmazásoknak a célja, hogy az igazán nehéz kérdésekre adjanak helytálló választ, olyan globális humanitárius problémáktól kezdve, mint a világjárvány elleni küzdelem és az éghajlatváltozás kezelése, egészen az üzleti élet kihívásaiig, mint például a banki csalások hatékonyabb kiszűrése vagy a kiskereskedők online ügyfélélményének javítása.

A hackathonon a résztvevők közelebbről ismerhetik meg a vállalkozói nézőpontot, kapcsolatot építhetnek hasonló beállítottságú, úttörő szellemiségű társaikkal, és lehetőségük nyílik kipróbálni az olyan új és feltörekvő technológiákat, mint a SAS Viya®.

A verseny során, amennyiben potenciálisan piacképes alkalmazások és termékek születnek, az SAS segíteni fog azok további fejlesztésében és forgalmazásában.

"Az SAS globális hackathonjai segítenek a kreatív embereknek a technológia új és innovatív módon történő felhasználásában. A hackatonok résztvevői és csapatai a legmodernebb analitikai, felhőalapú szoftverekkel, üzleti és humanitárius kihívásokra keresik a megoldásokat. Az SAS-nél úgy gondoljuk, hogy a kíváncsiság áll az emberi fejlődés középpontjában, és a hackathonokon, ha valamiből, hát kíváncsiságból biztos, hogy nincs hiány" - mondta Tom Fisher, az SAS üzletfejlesztési alelnöke.

Hogyan jelentkezhetsz a globális hackathonra?

A SAS hackathon események nagyszerű lehetőséget nyújtanak minden, az analitika iránt érdeklődő ember számára, beleértve a SAS ügyfeleit és technológiai partnereit, független fejlesztőket, diákokat és startup vállalkozásokat, hogy a Microsoft Azure-on futó SAS Viya analytics platformot használják az üzleti és globális kihívások kezelésére.

A hackathon csapatok egy szervezeten belüli-, vagy egy szervezeten és egy technológiai partneren belüli emberekből állhatnak, illetve egy-egy csapathoz csatlakozni kívánó egyéni indulók jelentkezését is várjuk.

A hackathonra való jelentkezéshez a csapatok február 14-ig regisztrálhatnak. Mellékelni kell egy valós kihívásnak - üzleti vagy humanitárius kérdésnek - a leírását, amelyet a csapat meg fog oldani. A regisztráció megerősítését követően e-mailben értesítjük a jelentkezőket a további tudnivalókkal kapcsolatosan.

Maga a verseny egész márciusban futni fog. A döntősöket áprilisban választják ki, akikhez az SAS szakértői csatlakoznak majd, az alkalmazások további fejlesztéséhez. A nyerteseket 2021 májusában, a Virtual SAS Global Forumon hirdetik ki.

Regisztrálj még ma, az első SAS globális hackathonjára a www.sas.com/sas/events/hack-in-sas/register.html oldalon!

Hackathon 101 A hackathon weboldalán az SAS létrehozott egy 50 perces bemelegítő videót, az alábbi tartalmakkal:

  • Bryan Harris, az SAS alelnökének / CTO-jának ismertetője a globális hackathonról, és arról, hogy az elemzés, az AI és a nyílt forráskódú alkalmazások hogyan használhatók kreatívan a társadalmi javak érdekében.
  • Beszélgetés Angela Bee Chan, a Hackathons International vezérigazgatója és Marinela Profi, az SAS AI innovációs és Data Science Marketing menedzsere között, az együttműködési lehetőségekről.
  • Hasznos tippek a #HackinSAS alkotóitól, Einar Halvorsentől és Peter Lundqvistől - az SAS munkatársaitól - akiknek múltbeli tapasztalataiból származó meglátásai előnyt nyújthatanak a résztvevők számára.
  • Az SAS hackathon mentoraival, a világ minden tájáról érkező, tapasztalt data science tudósok csapatával való találkozási lehetőség, akik készséggel segítenek a hackathonnal kapcsolatos útmutatásban.

Az SAS legfontosabb technológiai partnerei, az Intel és a Microsoft, az SAS globális hackatonjainak szponzorai. Az SAS emellett több szervezettel is együttműködik, a sokszínűbb és befogadóbb események létrehozása érdekében; erről tudj meg többet a Hacker'sHub közösségi oldalon.

A SAS-ról

A SAS megbízható elemzési erőforrásaaz olyan szervezeteknek, akik azonnali értéket keresnek az adataikban. A mély elemzési megoldásainknak és a széles körű ipari ismereteinknek köszönhetjük a visszatérő ügyfeleink bizalmát. A SAS® segítségével felfedezhetiés betekinthet az adatai mögött rejlő tényezőkbe, értelmet adunk a számoknak. Ismerje fel mi működik és tegye helyre azt, ami nem. Hozzon intelligensebb döntéseket és alkalmazza a lényeges változásokat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.