Segítség a nagytömegű szoftver operációs rendszer verziók frissítéséhez, Windows Deployment Services

|

Az Atigris Zrt. új szolgáltatásával az Atigris Zrt. ügyfelei könnyebben és gyorsabban végezhetik a Windows Vista szoftverek nagytömegű telepítését...

Az Atigris Zrt. új szolgáltatásával az Atigris Zrt. ügyfelei könnyebben és gyorsabban végezhetik a Windows Vista szoftverek nagytömegű telepítését, menedzselt körülmények közt. A támogatási szolgáltatás technológiai háttere a Microsoft megújult Távfelügyeleti Szolgáltatása, a Windows Deployment Services. A Windows Deployment Sevices segítségével a szervezetek távfelügyelet útján is gyorsan és kényelmesen telepíthetik a Windows operációs rendszereiket. A Microsoft Windows Deployment Services a korábbi távtelepítési szolgáltatás (Remote Installation Services) megújult változatát jelenti. Az új távtelepítési szolgáltatás a Microsoft Windows Server 2008 része, és frissítéssel a Microsoft Windows Server 2003 operációs rendszerben is használható. A Windows Deployment Services elemei: Rendszerfelügyeleti eszközök: Azon összetevők, amelyek a szerverek, az operációs rendszer image-ek, valamint a felhasználók számítógépeinek felügyeletére alkalmasak. Ennek a komponensnek része például a Microsoft Management Console snap-in modulja. Szerver oldali összetevők: A összetevők között szerepel a PXE (Pre-Boot eXecution Environment) szerver és a TFTP (Trivial File Transfer Protocol) szerver, amelyek segítségével az ügyfélgépeken a hálózaton keresztül elindítható az operációs rendszer betöltése és telepítése. Szintén ide tartozik egy megosztott mappa, amely a rendszerindítási bináris fájlokat, a telepítési image-eket és a hálózati rendszerbetöltéshez szükséges fájlokat tartalmazza. Kliens oldali összetevők: a kliens oldali összetevők közé tartozik egy grafikus kezelőfelület (GUI) is, amely a Microsoft Windows Preinstallation Environment (Windows PE) környezetében működik, a szerveroldali összetevőkkel kommunikál, és a megfelelő operációsrendszer image kiválasztásához és telepítéséhez használható.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.