Siemens - Kimagasló teljesítmény a 2022-es pénzügyi évben

|

Közzétette éves gyorsjelentését a globális vállalat.

Kimagasló eredményt tett közzé a Siemens a 2022-es pénzügyi gyorsjelentésében. A szeptember 30-én zárult üzleti évében a német konszern megrendelései 17%-kal nőttek, 89 milliárd euróra. Az árbevétel közel 72 milliárd eurót tett ki, mely 8%-os növekedés az előző évhez képest (62,3 milliárd euró). A profit 17%-kal nőtt, 10 milliárd euró fölé (2021-ben 8,8 milliárd euró).

A több mint 310 ezer főt foglalkoztató Siemens mindegyik üzleti egysége és régiója bővülésről számolt be. Ezek közül kiemelkedik a Digital Industries (13%-os növekedés) és a Smart Infrastructure üzletágak (10%-os bővülés) teljesítménye.

A vállalat jelentős projektekről is beszámolt az elmúlt időszak vonatkozásában. Ezek közül kiemelkedik gigagyárak energiamenedzsment rendszereinek leszállítása, Európa legnagyobb zöldhidrogén erőművének felépítése, óriási naperőművek felépítése, optimalizálása, valamint akkumulátorgyár tervezési és termelésoptimalizálása.

A jövő évi tervek kapcsán a technológiai vállalat tovább kívánja erősíteni kutatás-fejlesztési tevékenységét, melyre árbevétele immár 8%-át tervezi fordítani, miközben folyamatosan megújítja hardverbázisát és erősíti befektetéseit a szoftver és digitális portfolió területén. A fejlesztési kulcsterületek közé tartozik többek közt az adatelemzés, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a szimuláció és a digitális ikrek.

A Siemens a következő pénzügyi évben 6-9% közötti árbevétel-növekedésre számít, amennyiben nem lesz további geopolitikai eszkaláció és a Covid, valamint az ellátási láncok jelentette nehézségek enyhülni fognak.

További részletek itt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.