SUSECon: fókuszban a jövő

|

A SUSE éves konferenciáján ismertették a legújabb fejlsztések előnyeit, valamint bemutatták a SUSE OpenStack Cloud 7 megoldást, amely ideális privátfelhő-környezetek egyszerű kiépítéséhez és működtetéséhez.

A SUSE nemrég tartotta a 2016-os SUSECon rendezvényt Washingtonban. Az évente megrendezett konferencián a vállalat szakemberei, vezetői és partnerei beszámolnak a legfontosabb eredményekől, vázolják az elkövetkező időszakra vonatkozó előrejelzéseket és terveket, valamint bemutatják a legújabb fejlesztéseket. Az idei eseményen a SUSE OpenStack Cloud és a SUSE Linux Enterprise Server legújabb kiadása játszotta a főszerepet, emellett szó esett a SUSE tanúsítási programjának bővüléséről is.

A SUSECon nyitóelőadásáról készült videót itt megtekintheti

A konferencia résztvevői az elsők között ismerkedhettek meg a SUSE Linux Enterprise Server for ARM megoldással, amely az első, 64-bit ARMv8-A architektúrán alapuló szerverekre optimalizált, kereskedelmi forgalomban elérhető, vállalati Linux disztribúció. A SUSE a szakmai találkozón azt is bejelentette, hogy „SUSE Ready” alkalmazástanúsítási programját a SUSE OpenStack Cloud és SUSE Enterprise Storage termékekre is kiterjeszti. A SUSE Linux Enterprise partnerei és ügyfelei számára már régóta elérhető tanúsítás igazolja, hogy a SUSE-szoftvereket tartalmazó partnermegoldásokat mindkét fél tesztelte és támogatja. Így az ügyfelek egymással kompatibilis külső megoldásokkal, biztonságosan építhetnek ki szoftveresen vezérelt infrastruktúrát szállítóktól függetlenül.

A rendezvényen debütált a SUSE OpenStack Cloud 7, amelynek segítségével a vállalatok az OpenStack platform előnyeit kihasználva infrastruktúra-szolgáltatásként (IaaS) működő privátfelhő-megoldásokat alakíthatnak ki és működtethetnek hatékonyan.

„A kormányzati, kiskereskedelmi, pénzügyi, biztosítási, FMCG-, gyártó- és médiaszektor vállalatainak informatikai felsővezetői az elsők között tesztelték, majd vezették be az üzleti stratégiai követelményeket is kielégítő OpenStack-alapú felhőket” – mutattak rá a Forrester Research vezető elemzői, Paul Miller és Lauren Nelson. Azt is kifejtették továbbá, hogy az OpenStack „olyan megbízható platform az IT-vezetők számára, amelyre építkezve lépést tarthatnak az innovációkkal és a gyorsan változó ügyféligényekkel.”

SUSE Openstack Cloud

A SUSE OpenStack Cloud 7 fejlesztései:

  • Teljes körű Docker-támogatás a Kubernetes konténer-összehangoló keretrendszer és az OpenStack Magnum integrációjával. Ennek köszönhetően az ügyfelek szolgáltatásként nyújtott konténerfunkciókat vehetnek igénybe az innovatív, felhőben futó szolgáltatások és alkalmazások kialakításához, illetve telepítéséhez, és támogathatják a DevOps folyamatokat és környezeteket.
  • Működés közbeni frissítési lehetőség, amelynek köszönhetően elkerülhetők a leállások és a szolgáltatási fennakadások az új OpenStack kiadásokra történő átállás során.
  • További magas rendelkezésre állást biztosító képességek, így többek között HA-védelem a virtuális gépekhez és szolgáltatásokhoz, amellyel az ügyfelek biztonságosabban tudják áthelyezni kritikus alkalmazásaikat a felhőbe.
  • Az OpenStack Manila és a CephFS integrációja a SUSE Enterprise Storage segítségével. Az így létrejövő egységes tárolókörnyezetben az ügyfelek egyetlen fürtön belül futtathatják a blokk-, objektum- és fájlszintű adattárolási szolgáltatásokat, csökkentve ezzel a működtetési költséget.
  • Megnövelt skálázhatóság, amely révén a megoldás több adatközpontra is egyszerűen kiterjeszthető. Az ügyfelek ezáltal egyetlen felhasználói felületen keresztül érhetnek el, felügyelhetnek és vezérelhetnek több privát felhőt.

A SUSE OpenStack Cloud már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a https://www.suse.com/products/suse-openstack-cloud/ weboldalra. A SUSECon rendezvényen bemutatott SUSE Linux Enterprise Server SP2-ről a következő linken talál további információt: http://www.novell.hu/hirek/20161110_SUSE_SLES_12_SP2_sajtokozle meny.html

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.