Sybase PowerBuilder 12: hatékony .NET alkalmazásfejlesztés

|

Megjelent a PowerBuilder 12, amely teljes körű .NET fejlesztőeszközként mutatkozik be a nagyközönségnek. A Sybase megújult eszköze a Visual Studio környezetére épül, lehetővé teszi modern .NET alkalmazások (WPF) fejlesztését, valamint a meglévő Win32 alkalmazások zökkenőmentes migrációját vagy továbbvitelét.

– A Sybase PowerBuilder évek óta erős bástyának számít azon vállalati szintű alkalmazásfejlesztés területen, ahol intenzív adatbázis használat mellett hatékony grafikus felhasználói felületre van igény – mondta Al Hilwa, az IDC alkalmazásfejlesztő szoftverek kutatásért felelős programigazgatója. – A PowerBuilder által kijelölt irány, hogy a Visual Studio környezetre építve Windows .NET fejlesztői platformmá válik, azt jelenti, hogy a termék egyaránt alkalmas meglévő rendszerek továbbfejlesztésére, valamint új rendszerek klasszikus Win32 platformra és .NET környezetben történő fejlesztésére. Az új Sybase PowerBuilder IDE a Visual Studio infrastruktúrára épít annak érdekében, hogy a modern Windows-platformokra és a .NET keretrendszerre hatékonyan lehessen alkalmazást fejleszteni. A PowerBuilder 12 esetében továbbra is igaz, hogy ötsornyi kóddal – több száz helyett, mint más eszközök esetében – hathatós üzleti logikát dolgozhatunk ki a DataWindow technológia révén. A PowerBuilder komponensei (köztük a DataWindow) C#-ban újraírt verzióját kapják a fejlesztők, az eszköz menedzselt kódot generál, az ablakok a WPF technológia segítségével kerülnek megjelenítésre. Ez az egyetlen olyan fejlesztőeszköz, amely biztosítja az ügyfeleknek, hogy a meglévő Win32 kódot annak újraírása nélkül migrálják a .NET 3.5 keretrendszer alá. David Tong, a Sybase Engineering alelnöke elmondta, hogy a PowerBuilder 12 az egyik legfontosabb kiadás a termék történetében. Lehetővé teszi a meglévő és új PowerBuilder fejlesztők számára, hogy RIA, Web, mobil és asztali .NET alkalmazásokat készítsenek. Tong közölte, hogy a Sybase további energiákat fektet a PowerBuilder fejlesztésébe, annak érdekében, hogy a Sybase vezető pozíciója a .NET támogatás, a nyelv és a migráció terén megmaradjon, és a jövőben minél gyorsabban adoptálni tudja a Microsoft .NET platform újdonságait. A Sybase a PowerBuildert két független fejlesztői felülettel (IDE) szállítja. A klasszikus IDE szolgál a Win32 és a WinForm, WebForm alkalmazások további fejlesztésére. Az új, Visual Studio köntöst öltött felület szolgál a Win32 alkalmazások migrációjára és a Windows Presentation Foundation alkalmazások gördülékeny fejlesztésére. A fejlesztők ráadásul a már meglévő PB ismeretek birtokában magabiztosan dolgozhatnak. Fontosabb technológiai újdonságok: * Intellisense kódkiegészítés (autoscripting) támogatás a PowerBuilder kód, .NET osztályok és DataWindow objektumok esetében * Teljesen újraírt DataWindow, amely natív formában támogatja a Windows Presentation Foundationt, és ezzel együtt teljesen új vizuális felhasználói élményt biztosít * Megfelel a .NET Common Language Specification (CLS) előírásnak a teljes körű .NET nyelvi támogatás és együttműködés érdekében * Fejlett debugger funkciók: tracepoint-ok, megadott metódusok/függvények futtatása a call stack-en, felugró ablakok a változó és property értékének nyomkövetésére További információ: http://www.sybase.hu/menu/1112

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.