Synergon: Kedvező eredmények a környezeti bizonytalanságok ellenére

|

A továbbra is bizonytalan üzleti környezet ellenére a Synergon Csoport 5%-os árbevétel növekedés mellett 235 millió forint üzemi eredményt ért el 2009. első kilenc hónapjában.

A Synergon Csoport árbevétele 2009. első kilenc hónapjában 12.250 millió forintot ért el, amely 5%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest, és a magyar leányvállalatok árbevétel-növekedését tükrözi. A Csoport árbevételéből és közvetlen költségeiből számított nettó fedezettömeg 2009. Q1-Q3-ban 30%-kal 4.311 millió forintra nőtt, ami 35%-os nettó fedezeti hányadnak felel meg. A fedezethányad háromnegyed éves értéke 7%-kal haladta meg az előző év hasonló időszakát, erősödésében elsősorban az első és harmadik negyedév volt meghatározó, a harmadik negyedévi növekmény 8%-os volt. A működéshez felhasznált erőforrások bekerülési értéke jelentősen a fedezet és árbevétel változás alatt maradt, így a többlet fedezeti érték a Csoport EBITDA növekedéséhez járult hozzá. A Csoport 2009 első kilenc hónapjában 556 millió forint EBITDA értéket ért el, amely 800 millió forintot meghaladó növekedés 2008 hasonló időszakához képest, és 5%-os EBITDA hányadnak felel meg. A működésből származó nettó cash-flow 348 millió forint volt. A működés eredményességét jelzi, hogy az elsődleges tevékenységből az időszak eredményében 399 millió forint folyt be. Az összehasonlító időszakban a működésből negatív pénzáram származott, és a működő tőke változás okozta a pozitív pénzmozgást. Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója elmondta: „A harmadik negyedévben a piaci környezet nem javult, a válság jelei továbbra is jelen voltak a projektek csúszásában, elhalasztásában. Bár ez az időszak tradicionálisan a gyengébb időszakok közé tartozik, üzleti eredményünk az év első kilenc hónapjában közel 235 millió forintot ért el, amelyben főleg a magyar leányvállalatok teljesítménye volt meghatározó. A harmadik negyedévben amellett, hogy több jelentős projektet zártunk le újabb megrendeléseket is sikerült elnyernünk elsősorban az ipari szektorban. Átadtuk a Magyar Televízió Kunigunda utcai komplexumának informatikai rendszerét, melyben társaságunk csaknem minden üzletága részt vett. A T-csoportnál lezártuk Digital Video Broadcasting Satellite projektünket, az Aegonnál befejeztük a Disaster Recovery Site megépítését. Új projektjeink közül az MFB-nél elkezdett, a bank üzletkritikus rendszereire vonatkozó katasztrófatűrő telephely kialakítását emelném ki, a Magyar Telekomnál pedig a korábban elkezdett és bevezetésre került IP Address Management projekthez történtek további értékesítések. A piaci környezet jelentette negatív hatásokat fokozott monitoring tevékenységgel igyekszünk ellensúlyozni, a humán és tárgyi feltételek tudatos fejlesztésével pedig arra törekszünk, hogy a recesszió elmúlásával a várható piaci igényeket versenytársainkat meghaladó színvonalon tudjuk teljesíteni. Úgy vélem eddigi jó teljesítményünket az év hátralévő részében is fenntartjuk, és a válság ellenére is kedvező évet fogunk zárni.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.